24. května 2022 • 06:32

SESTŘIHY: Tampa slaví postup! Palát pečetil do prázdné, Colorado je blízko

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český hokejový útočník Ondřej Palát gólem do prázdné branky pečetil postup Tampy Bay do semifinále NHL. Lightning ve čtvrtém zápase série 2. kola play off porazili Floridu 2:0 a v cestě za obhajobou Stanley Cupu je čeká lepší ze série Carolina NY Rangers.



 K postupu se přiblížili také hokejisté Colorada, kteří ve čtvrtém utkání série vyhráli na ledě St. Louis 6:3 a zvýšili své vedení na 3:1 na zápasy. Hokejisté Floridy v rozhodujícím zápase série přestříleli Tampu vysoko 49:25, na skvělého Andreje Vasilevského v brance Lightning si ale nepřišli.

Sedmadvacetiletý ruský brankář v celé sérii obdržel pouze tři branky a byl hlavním strůjcem rychlého postupu do konferenčního finále. Na úvodní branku se čekalo do poloviny zápasu, kdy otevřel skóre Alexander Killorn. Jeho trefa však stejně jako gól Nikity Kučerova o dvě minuty později kvůli trenérské výzvě neplatila.

První regulérní trefu tak obstaral v čase 46:16 Patrick Maroon, jenž v brankovišti sklepl vyražený kotouč a dezorientovaný brankář Sergej Bobrovskij si ho srazil do branky.

Postupovou pojistku přidal Palát dvaadvacet sekund před koncem, kdy po návratu z trestné lavice dojel vyhozený puk a bez problémů ho uklidil do prázdné branky. Colorado vyhrálo na ledě St. Louis 6:3 a vybojovalo si postupový mečbol. Hattrickem a jednou asistencí se blýskl hostující Nazem Kadri.

Tampa - Florida

Góly

Domácí: 46:16. Maroon, 59:38. Palát

Hosté:

Sestavy

Domácí: Vasilevskij (Elliott) – Černák, Hedman (A), Rutta, McDonagh (A), Foote, Sergačjov, Bogosian – Kučerov, Stamkos (C), Cirelli – Killorn, Paul, Palát – Perry, Colton, Hagel – Bellemare, Maroon.

Hosté: Bobrovskij (Knight) – Ekblad (A), Chiarot, Weegar, Forsling, Gudas, Montour – Giroux, Barkov (C), Verhaeghe – Thornton, Bennett, Huberdeau (A) – Reinhart, Luostarinen, Mamin – Hörnqvist, Lundell, Acciari.

Rozhodčí

Kozari, Lee – Pancich, Cherrey

Stadion

Amalie Arena, Tampa

Návštěva

19 092 diváků

St. Louis - Colorado

Góly

Domácí: 05:07. Perron, 37:02. Perron, 39:27. Bučněvič

Hosté: 22:44. E. Johnson, 24:07. Kadri, 24:26. Toews, 27:37. Kadri, 49:38. Kadri, 59:58. Rantanen

Sestavy

Domácí: Husso (C. Lindgren) – Leddy, Parayko, Rosén, Faulk, Mikkola, Bortuzzo, Perunovich – Bučněvič, O'Reilly (C), Perron – Barbašev, Schenn (A), Tarasenko (A) – Saad, Thomas, Kyrou – Toropčenko, Bozak.

Hosté: Kuemper (Francouz) – Toews, Makar, J. Johnson, Manson, Byram, E. Johnson – Landeskog (C), MacKinnon (A), Lehkonen – Ničuškin, Kadri, Rantanen (A) – Newhook, Compher, Aube-Kubel – Cogliano, Helm, L. O'Connor.

Rozhodčí

Sutherland, McIsaac – Brisebois, MacPherson

Stadion

Enterprise Center, St. Louis

Návštěva

18096 diváků

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud