Pavel Bárta
4. března 2023 • 12:50

Unikátní trejd v NHL: já za bráchu... Mohou si vyměnit adresy i auta

Autor: Pavel Bárta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Bestiální Kacetl. Není člověk, ale robot
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Páteční uzávěrka trejdů v NHL nabídla několik zajímavých výměn včetně stěhování Čechů. Ale největší unikát byl k vidění při trejdu mezi týmy Calgary a Arizony. Ty si jako první v historii prohodily dva bratry. Útočník Nick Ritchie putoval do Flames, jeho starší sourozenec Brett Ritchie opačným směrem.



Co by to bylo za trade deadline, kdyby se nestěhoval Vladislav Naměstnikov. V poslední den před uzávěrkou ho vyměnili už počtvrté a vyrovnal novodobý rekord Alana Maye. Tentokrát zamířil do Winnipegu. Nejzajímavějším momentem páteční tradedeadline však stejně byl trejd bráchy za bráchu.

„Řekl jsem Nickovi, že bude mít levné bydlení, půjde zkrátka z jednoho domu do druhého. Jen si promění adresu, ani auta nemusejí převážet,“ poznamenal Bill Armstrong, GM Coyotes. „Myslím, že se to nějak dostalo ven, takže když jsem jim volal, smáli se. Když nic jiného, jsme jedineční. Prostě to tak vyšlo. Získali jsme Nicka a dáme mu příležitost, Brett ji dostane taky. Všechno je někdy poprvé. Je to trochu unikát, a když jsme si o tom s oběma povídali, usmívali jsme se,“ líčil Brad Treliving, manažer Flames.

Nicku Ritchiemu končí dvouletá smlouva, 27letý útočník ji podepsal ještě v Torontu, kam dospěl těsně před loňskou uzávěrkou. Jako desátého hráče v pořadí draftu 2014 si ho vybral Anaheim. Právě tam zažil své nejlepší časy, v útoku nastupoval s Ondřejem Kašem. Později působil ještě v Bostonu. V této sezoně si za 58 zápasů připsal 21bodů (9+12). Kromě něj získalo Calgary ještě zkušeného obránce Troye Stechera.

Brett Ritchie je o dva roky starší než Nick. I jemu končí kontrakt a stane se neomezeným volným agentem. Na účtu má v tomto ročníku 8 bodů (6+2) v 34 utkáních. Původně ho draftoval Dallas ve druhém kole před dvanácti lety. Taky on prošel Bostonem, kde krátce potkal se svým bratrem, když ho vyměnili z Anaheimu. 

Jedná se o vůbec první doložitelnou výměnu dvou sourozenců, ale to je asi tak všechno. Flames v poslední době tápou, účelem příchodu Stechera a s Nickem Ritchiem bylo dodat nějaký impuls a posílit na druhotných pozicích. Coyotes zase ve straším bratrovi získali válečného veterána a cestovatele, jenž po zbytek sezony poslouží jako další fígura připravená na střídačce nebo na tribuně. 

Do Arizony s Brettem Ritchiem přichází ještě obránce Connor Mackey. Ve čtvrtek klub získal Jakuba Voráčka z Columbusu, jehož další budoucnost je nejistá. Coyotes ztráceli na play off 15 bodů a před uzávěrkou spíš otevřeli výprodej. Už ve středu vyměnili do Ottawy beka Jakoba Chychruna, který o trejd dlouho usiloval. Ofenzivní zadák Shayne Gostisbehere šel do Caroliny, před uzávěrkou putoval útočník Nick Bjugstad do Edmontonu. Mluvilo se rovněž o zájmu o brankáře Karla Vejmelku. Ten však zůstává.

ONLINE PŘENOS - Sledujte souhrn změn v NHL
19. 8. 2016
Všechny zprávy Důležité Foto Video Sociální sítě
Anaheim Anaheim Arizona Arizona Boston Boston Buffalo Buffalo Calgary Calgary Carolina Carolina Chicago Chicago Colorado Colorado Columbus Columbus Dallas Dallas Detroit Detroit Edmonton Edmonton Florida Florida LA Kings LA Kings Las Vegas Las Vegas Minnesota Minnesota Montreal Montreal Nashville Nashville New Jersey New Jersey NY Islanders NY Islanders NY Rangers NY Rangers Ottawa Ottawa Philadelphia Philadelphia Pittsburgh Pittsburgh San Jose San Jose Seattle Seattle St. Louis St. Louis Tampa Tampa Toronto Toronto Vancouver Vancouver Washington Washington Winnipeg Winnipeg
Obnovit
Zprávy ze dne 19. 8. 2016
07:49
19. 8. 2016
 
PÁTEK 19. SRPNA
Zprávy ze dne 19. 8. 2016
20:23
19. 8. 2016
 

PODPIS - Jedenáctý hráč posledního draftu Logan Brown podepsal tříletou nováčkovskou smlouvu s Ottawou. Téměř dvoumetrový stokilový centr zaujal vedení kanadského klubu minimálně během uplynulé sezony, kterou strávil v OHL v barvách Windsoru. V 59 zápasech nasbíral 74 bodů a stal se druhým nejproduktivnějším hráčem mužstva.

Zprávy ze dne 19. 8. 2016
20:18
19. 8. 2016
 

PODPIS - Nové smlouvy se konečně dočkala kanadská hvězdička Sean Monahan z Calgary. Ještě donedávna chráněný volný hráč s Flames podepsal sedmiletý kontrakt v hodnotě 44,625 milionu dolarů. Monahanovi je sice teprve 21 let, ale už má za sebou tři sezony v NHL, pokaždé nastřílel minimálně 22 gólů, v posledních dvou sezonách vždy nasbíral přes 60 bodů a naposledy už byl i asistentem kapitána. S jeho začátky v soutěži mu pomáhal i Jiří Hudler.

Zprávy ze dne 19. 8. 2016
18:10
19. 8. 2016
 

PODPIS - Nejen kolem Jimmyho Veseyho je na univerzitní úrovni živo. Na NHL už se chystá také dvaadvacetiletý útočník Thomas Di Pauli, který sice byl před čtyřmi lety draftován Washingtonem ve 4. kole, ale teď podepsal s Pittsburghem. Americký juniorský reprezentant, který se narodil v Itálii, válí už několik let v barvách týmu z Notre Dame. V poslední sezoně nosil na dresu "A" a ve 37 zápasech posbíral 32 bodů. S Penguins podepsal na dva roky.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud