Pavel Bárta
4. března 2023 • 12:50

Unikátní trejd v NHL: já za bráchu... Mohou si vyměnit adresy i auta

Autor: Pavel Bárta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Páteční uzávěrka trejdů v NHL nabídla několik zajímavých výměn včetně stěhování Čechů. Ale největší unikát byl k vidění při trejdu mezi týmy Calgary a Arizony. Ty si jako první v historii prohodily dva bratry. Útočník Nick Ritchie putoval do Flames, jeho starší sourozenec Brett Ritchie opačným směrem.



Co by to bylo za trade deadline, kdyby se nestěhoval Vladislav Naměstnikov. V poslední den před uzávěrkou ho vyměnili už počtvrté a vyrovnal novodobý rekord Alana Maye. Tentokrát zamířil do Winnipegu. Nejzajímavějším momentem páteční tradedeadline však stejně byl trejd bráchy za bráchu.

„Řekl jsem Nickovi, že bude mít levné bydlení, půjde zkrátka z jednoho domu do druhého. Jen si promění adresu, ani auta nemusejí převážet,“ poznamenal Bill Armstrong, GM Coyotes. „Myslím, že se to nějak dostalo ven, takže když jsem jim volal, smáli se. Když nic jiného, jsme jedineční. Prostě to tak vyšlo. Získali jsme Nicka a dáme mu příležitost, Brett ji dostane taky. Všechno je někdy poprvé. Je to trochu unikát, a když jsme si o tom s oběma povídali, usmívali jsme se,“ líčil Brad Treliving, manažer Flames.

Nicku Ritchiemu končí dvouletá smlouva, 27letý útočník ji podepsal ještě v Torontu, kam dospěl těsně před loňskou uzávěrkou. Jako desátého hráče v pořadí draftu 2014 si ho vybral Anaheim. Právě tam zažil své nejlepší časy, v útoku nastupoval s Ondřejem Kašem. Později působil ještě v Bostonu. V této sezoně si za 58 zápasů připsal 21bodů (9+12). Kromě něj získalo Calgary ještě zkušeného obránce Troye Stechera.

Brett Ritchie je o dva roky starší než Nick. I jemu končí kontrakt a stane se neomezeným volným agentem. Na účtu má v tomto ročníku 8 bodů (6+2) v 34 utkáních. Původně ho draftoval Dallas ve druhém kole před dvanácti lety. Taky on prošel Bostonem, kde krátce potkal se svým bratrem, když ho vyměnili z Anaheimu. 

Jedná se o vůbec první doložitelnou výměnu dvou sourozenců, ale to je asi tak všechno. Flames v poslední době tápou, účelem příchodu Stechera a s Nickem Ritchiem bylo dodat nějaký impuls a posílit na druhotných pozicích. Coyotes zase ve straším bratrovi získali válečného veterána a cestovatele, jenž po zbytek sezony poslouží jako další fígura připravená na střídačce nebo na tribuně. 

Do Arizony s Brettem Ritchiem přichází ještě obránce Connor Mackey. Ve čtvrtek klub získal Jakuba Voráčka z Columbusu, jehož další budoucnost je nejistá. Coyotes ztráceli na play off 15 bodů a před uzávěrkou spíš otevřeli výprodej. Už ve středu vyměnili do Ottawy beka Jakoba Chychruna, který o trejd dlouho usiloval. Ofenzivní zadák Shayne Gostisbehere šel do Caroliny, před uzávěrkou putoval útočník Nick Bjugstad do Edmontonu. Mluvilo se rovněž o zájmu o brankáře Karla Vejmelku. Ten však zůstává.

ONLINE PŘENOS - Sledujte souhrn změn v NHL
11. 10. 2020
Všechny zprávy Důležité Foto Video Sociální sítě
Anaheim Anaheim Arizona Arizona Boston Boston Buffalo Buffalo Calgary Calgary Carolina Carolina Chicago Chicago Colorado Colorado Columbus Columbus Dallas Dallas Detroit Detroit Edmonton Edmonton Florida Florida LA Kings LA Kings Las Vegas Las Vegas Minnesota Minnesota Montreal Montreal Nashville Nashville New Jersey New Jersey NY Islanders NY Islanders NY Rangers NY Rangers Ottawa Ottawa Philadelphia Philadelphia Pittsburgh Pittsburgh San Jose San Jose Seattle Seattle St. Louis St. Louis Tampa Tampa Toronto Toronto Vancouver Vancouver Washington Washington Winnipeg Winnipeg
Obnovit
Zprávy ze dne 11. 10. 2020
22:55
11. 10. 2020
 

PŘESTUP - Vedení St. Louis ulovilo dvojnásobného vítěze Stanley Cupu. Blues se na dvouleté smlouvě dohodli s útočníkem Kylem Cliffordem. Devětadvacetiletý Kanaďan, který dvakrát slavil triumf v NHL s Los Angeles, si vydělá 2 miliony dolarů. Naposledy působil v Torontu, kam by minulou sezonu před koncem přestupového období vytrejdován Kings. 

 

Zprávy ze dne 11. 10. 2020
18:30
11. 10. 2020
Detroit

PŘESTUP - Ruský útočník Vladislav Naměstnikov, který v minulé sezoně NHL protočil rovnou tři kluby, si našel nové angažmá. Bude hrát za Detroit. S Red Wings uzavřel sedmadvacetiletý rodák z Voskresensku kontrakt na dva roky, díky kterému si přijde na 4 miliony dolarů. Poslední ročník se v zámoří dvakrát stěhoval. New York Rangers opustil už po dvou zápasech. Byl vytrejdován do Ottawy, kde strávil většinu základní části. Před koncem přestupového období zažil Naměstnikov ještě jednu výměnu do Colorada, se kterými si zahrál play off.

 

Zprávy ze dne 11. 10. 2020
17:10
11. 10. 2020
 

PODPIS - V NHL podepsal novou smlouvu další český hokejista. Útočník Radek Faksa se dohodl s Dallasem na novém pětiletém kontraktu. Šestadvacetiletý rodák z Opavy si vydělá celkem 16,25 milionů dolarů. Oproti předešlé smlouvě si polepší o téměř deset milionů. Účastník tří mistrovství světa nastoupil s klubem, kterým byl před osmi lety draftován, i do nedávno skončeného play off, kvůli zranění ale do finále s Tampou Bay nenaskočil.

 

Zprávy ze dne 11. 10. 2020
11:40
11. 10. 2020
 

VÝMĚNA - Brandon Saad byl vyměněn z Chicaga do Colorada za obránce Nikitu Zadorova a Antona Lindholma. Avalanche navíc získali také beka Dennise Gilberta a Blackhawks budou nadále platit milion dolarů z celkového šestimilionového Saadova příjmu na nadcházející sezonu.

Sedmadvacetiletý Američan Saad získal s Chicagem dvakrát Stanleyův pohár v letech 2013 a 2015. Po druhém triumfu odešel do Columbusu, ale po dvou letech se vrátil. V uplynulé sezoně si připsal v 58 zápasech základní části 33 bodů za 21 branek a 12 asistencí, v devíti utkáních play off vstřelil dva góly a na tři přihrál. 

Zprávy ze dne 11. 10. 2020
11:30
11. 10. 2020
New Jersey

PODPIS - Andreas Johnsson se stěhuje z Toronta do New Jersey. Pětadvacetiletý rodák z Gävle a bývalý hráč Frölundy, s kterou v roce 2016 vyhrál Ligu mistrů, byl vyměněn za amerického útočníka Joeyho Andersona

Zprávy ze dne 11. 10. 2020
11:15
11. 10. 2020
Calgary

PODPIS - Davidu Rittichovi přibyl v Calgary další konkurent. Poté co odešel Cam Talbot a Flames po otevření trhu s volnými hráči sáhli po Jacobu Markströmovi z Vancouveru, získali také Louise Domingueho. V Calgary se kanadský gólman dohodl na roční dvoucestné smlouvě s příjmem 700 tisíc dolarů.

Domingue, jemuž je stejně jako Rittichovi osmadvacet let, hájil naposledy rovněž barvy Canucks. Přestože minulou sezonu zkrátila pandemie koronaviru, zachytal si během ní celkem za čtyři týmy. V NHL vedle Vancouveru také za New Jersey, ve farmářské AHL pak oblékl dresy celků Syracuse Crunch a Binghamton Devils.

Zprávy ze dne 11. 10. 2020
11:00
11. 10. 2020
San Jose

PODPIS - Kevin Labanc uzavřel jako chráněný volný hráč novou čtyřletou smlouvu se San Jose na 18,9 milionu dolarů. Čtyřiadvacetiletý Američan si tak výrazně polepší oproti dosavadnímu ročnímu kontraktu na rovný milion dolarů. V nadcházející sezoně bude pátým nejlépe placeným útočníkem Sharks.

Labanc si v uplynulé sezoně připsal v 70 zápasech 33 bodů za 14 branek a 19 asistencí. Sharks si jej vybrali v roce 2014 v šestém kole na 171. pozici. 

Zprávy ze dne 11. 10. 2020
8:00
11. 10. 2020
Columbus

PODPIS - Mikko Koivu, který po patnácti letech skončil v Minnesotě, bude hrát za Columbus. Sedmatřicetiletý mistr světa z roku 2011 z Bratislavy podepsal jako nechráněný volný hráč s Blue Jackets roční smlouvu na 1,5 milionu dolarů a poprvé v NHL obleče jiný dres než Wild.

Koivu byl v uplynulých jedenácti sezonách kapitánem Minnesoty, ale generální manažer Wild Bill Guerin před třemi týdny uvedl, že na další sezonu už s klubovou ikonou nový kontrakt nepodepíše. Skončila mu dvouletá smlouva celkem na 11 milionů dolarů.

„Mikko Koivu je řadu let v NHL produktivní všestranný hráč s velice stabilní výkonností. Je to skvělý lídr a bude cennou posilou pro náš mladý tým. Jsme nadšení, že se rozhodl pokračovat v kariéře jako člen Columbusu Blue Jackets,“ řekl finský generální manažer Jarmo Kekäläinen.

Zprávy ze dne 11. 10. 2020
7:45
11. 10. 2020
Edmonton

PODPIS - A ještě jednou Edmonton. Vedení klubu přivedlo i elitního obránce Tysona Barrieho. 29letý Kanaďan, který osm let působil v Coloradu, zaznamemanl v uplynulé sezoně v dresu Toronta za 70 utkání 39 bodů, v play off ale nebodoval. Smlouva je jednoletá a Barriemu garantuje roční příjem 3.75 milionu dolarů. 

Zprávy ze dne 11. 10. 2020
7:30
11. 10. 2020
Edmonton

PODPIS - Petr Mrázek do Edmontonu nezamíří. Oilers o jeden rok prodloužili smlouvu s kanadským veteránem Mikem Smithem, 38letý olympijský vítěz a mistr světa si za sezonu vydělá dva miliony dolarů. Jedničkou kanadského týmu zůstává dvoumetrový Fin Mikko Koskinen, jehož kontrakt je platný až do léta 2022. 

Zprávy ze dne 11. 10. 2020
7:15
11. 10. 2020
Buffalo

PODPIS - Cody Eakin, bývalý útočník Vegas, který uplynulou sezonu dohrával ve Winnipegu, posílí Buffalo. Ryšavý útočník si s vedením Sabres plácl nad dvouletým kontraktem. V prvním roce smlouvy vydělá dva miliony dolarů. ve druhém o půl milionu více. Informaci jako první přinesl uznávaný expert Elliotte Friedman.

 

Zprávy ze dne 11. 10. 2020
7:00
11. 10. 2020
Toronto

PODPIS - Další člen obranného valu úřadujících šampionů Stanley Cupu se loučí. Po Kevinu Shattenkirkovi, který podepsal na tři roky s Anaheimem, se z Tampy stěhuje i Zach Bogosian. 30letý americký zadák jde do Toronta, kde dostal smlouvu na jeden rok za rovný milion dolarů.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud