Pavel Bárta
4. března 2023 • 12:50

Unikátní trejd v NHL: já za bráchu... Mohou si vyměnit adresy i auta

Autor: Pavel Bárta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Páteční uzávěrka trejdů v NHL nabídla několik zajímavých výměn včetně stěhování Čechů. Ale největší unikát byl k vidění při trejdu mezi týmy Calgary a Arizony. Ty si jako první v historii prohodily dva bratry. Útočník Nick Ritchie putoval do Flames, jeho starší sourozenec Brett Ritchie opačným směrem.



Co by to bylo za trade deadline, kdyby se nestěhoval Vladislav Naměstnikov. V poslední den před uzávěrkou ho vyměnili už počtvrté a vyrovnal novodobý rekord Alana Maye. Tentokrát zamířil do Winnipegu. Nejzajímavějším momentem páteční tradedeadline však stejně byl trejd bráchy za bráchu.

„Řekl jsem Nickovi, že bude mít levné bydlení, půjde zkrátka z jednoho domu do druhého. Jen si promění adresu, ani auta nemusejí převážet,“ poznamenal Bill Armstrong, GM Coyotes. „Myslím, že se to nějak dostalo ven, takže když jsem jim volal, smáli se. Když nic jiného, jsme jedineční. Prostě to tak vyšlo. Získali jsme Nicka a dáme mu příležitost, Brett ji dostane taky. Všechno je někdy poprvé. Je to trochu unikát, a když jsme si o tom s oběma povídali, usmívali jsme se,“ líčil Brad Treliving, manažer Flames.

Nicku Ritchiemu končí dvouletá smlouva, 27letý útočník ji podepsal ještě v Torontu, kam dospěl těsně před loňskou uzávěrkou. Jako desátého hráče v pořadí draftu 2014 si ho vybral Anaheim. Právě tam zažil své nejlepší časy, v útoku nastupoval s Ondřejem Kašem. Později působil ještě v Bostonu. V této sezoně si za 58 zápasů připsal 21bodů (9+12). Kromě něj získalo Calgary ještě zkušeného obránce Troye Stechera.

Brett Ritchie je o dva roky starší než Nick. I jemu končí kontrakt a stane se neomezeným volným agentem. Na účtu má v tomto ročníku 8 bodů (6+2) v 34 utkáních. Původně ho draftoval Dallas ve druhém kole před dvanácti lety. Taky on prošel Bostonem, kde krátce potkal se svým bratrem, když ho vyměnili z Anaheimu. 

Jedná se o vůbec první doložitelnou výměnu dvou sourozenců, ale to je asi tak všechno. Flames v poslední době tápou, účelem příchodu Stechera a s Nickem Ritchiem bylo dodat nějaký impuls a posílit na druhotných pozicích. Coyotes zase ve straším bratrovi získali válečného veterána a cestovatele, jenž po zbytek sezony poslouží jako další fígura připravená na střídačce nebo na tribuně. 

Do Arizony s Brettem Ritchiem přichází ještě obránce Connor Mackey. Ve čtvrtek klub získal Jakuba Voráčka z Columbusu, jehož další budoucnost je nejistá. Coyotes ztráceli na play off 15 bodů a před uzávěrkou spíš otevřeli výprodej. Už ve středu vyměnili do Ottawy beka Jakoba Chychruna, který o trejd dlouho usiloval. Ofenzivní zadák Shayne Gostisbehere šel do Caroliny, před uzávěrkou putoval útočník Nick Bjugstad do Edmontonu. Mluvilo se rovněž o zájmu o brankáře Karla Vejmelku. Ten však zůstává.

ONLINE PŘENOS - Sledujte souhrn změn v NHL
12. 7. 2022
Všechny zprávy Důležité Foto Video Sociální sítě Česká účast
Anaheim Anaheim Arizona Arizona Boston Boston Buffalo Buffalo Calgary Calgary Carolina Carolina Chicago Chicago Colorado Colorado Columbus Columbus Dallas Dallas Detroit Detroit Edmonton Edmonton Florida Florida LA Kings LA Kings Las Vegas Las Vegas Minnesota Minnesota Montreal Montreal Nashville Nashville New Jersey New Jersey NY Islanders NY Islanders NY Rangers NY Rangers Ottawa Ottawa Philadelphia Philadelphia Pittsburgh Pittsburgh San Jose San Jose Seattle Seattle St. Louis St. Louis Tampa Tampa Toronto Toronto Vancouver Vancouver Washington Washington Winnipeg Winnipeg
Obnovit
Zprávy ze dne 12. 7. 2022
21:04
12. 7. 2022
Tampa

K zajímavé záměně došlo na trase Tampa Bay – Detroit. Poté, co se Derek Lalonde, někdejší asistent kouče Lightning Jona Coopera, stal novým trenérem Red Wings, našel jeho předchůdce Jeff Blashill nové angažmá právě u Bolts. U poraženého finalisty Stanley Cupu bude asistovat úspěšnému kanadskému stratégovi, který dovedl partu kolem kapitána Stevena Stamkose ke dvěma Stanley Cupům.

Zprávy ze dne 12. 7. 2022
15:54
12. 7. 2022
Chicago

Český útočník Dominik Kubalík po třech sezonách v Chicagu patrně skončí. Jde na trh volných hráčů, i když v průběhu uplynulého ročníku málem přestoupil do Colorada. Více čtěte ZDE >>>

Dominik Kubalík v dresu Chicaga
Zprávy ze dne 12. 7. 2022
12:16
12. 7. 2022
Boston

Generální manažer Bostonu Don Sweeney řeší, jak si pojistit služby Davida Pastrňáka. Za rok totiž vyprší šestiletý kontrakt obávaného kanonýra na 40 milionů dolarů a mohl by se stát nechráněným volným hráčem. Je zřejmé, že by si měl finančně ještě výrazně polepšit. Od středy mohou obě strany jednat o nové smlouvě. „Chtěli bychom, aby se z Davida stal doživotně hráč Bruins. A také jsme mu to dali jasně najevo. On je naprostá superhvězda a skvělý hráč, který může dávat 50 gólů za sezonu. A my máme to štěstí, že ho máme v klubu,“ prohlásil Sweeney.

Zprávy ze dne 12. 7. 2022
12:10
12. 7. 2022
Boston

V Bostonu čekají, jak se o své budoucnosti rozhodne kapitán Patrice Bergeron. Brzy sedmatřicetiletý centr se může stát ve středu nechráněným volným hráčem. V NHL odehrál všech 18 sezon za Bruins, nyní je v rekonvalescenci po červnové operaci, která má vyřešit jeho potíže s levým loktem. Odhadovaná doba rehabilitace byla deset až 12 týdnů. „Naznačil, že v brzké se vyjádří, ale vše se jinak u něho vyvíjí správným směrem,“ uvedl generální manažer Don Sweeney.

Zprávy ze dne 12. 7. 2022
11:58
12. 7. 2022
Pittsburgh

Penguins se dohodli na novém šestiletém kontraktu na 30 milionů dolarů se švédským útočníkem Rickardem Rakellem, který se mohl ocitnout v pozici nechráněného volného hráče. Rakell přišel do Pittsburghu 22. března z Anaheimu výměnou za českého hráče Dominika Simona, dalšího útočníka Zacha Astona-Reeseho a výběr ve druhém kole letošního draftu.

Zprávy ze dne 12. 7. 2022
10:14
12. 7. 2022
NY Rangers

Obránce Libor Hájek se v NHL dohodl na nové roční smlouvě s New York Rangers. Podle serveru CapFriendly.com se jedná o jednocestný kontrakt na 800 tisíc dolarů (19,2 milionu korun), který 24letému účastníkovi loňského mistrovství světa v Rize zaručuje stejný příjem i v případě pobytu na farmě. Hájkovi končí roční dvoucestná smlouva na 874 125 dolarů, při které měl v AHL příjem 70 000 dolarů. Po pondělním předložení kvalifikační nabídky od Rangers se mohl ve středu stát chráněným volným hráčem, ale hned se domluvil na novém kontraktu. Po jeho vypršení bude mít možnost jít k arbitráži.

Zprávy ze dne 12. 7. 2022
8:54
12. 7. 2022
Chicago

Vedle Dominika Kubalíka se v Chicagu nedočkal kvalifikační nabídky ani útočník Dylan Strome. Obdrželi ji naopak obránce Caleb Jones a centr Philipp Kurashev. Útočníci Henrik Borgström a Brett Connolly byli umístěni na takzvaný waiver list, odkud si je mohou vybrat ostatní týmy NHL. Blackhawks se tak naplno pustili do přestavby týmu. Klub, který vyhrál v letech 2010, 2013 a 2015 Stanley Cup, chyběl letos ve vyřazovacích bojích počtvrté za posledních pět sezon.

Zprávy ze dne 12. 7. 2022
8:44
12. 7. 2022
Colorado

Útočník Valerij Ničuškin bude i nadále působit v týmu vítěze Stanleyova poháru Coloradu. Sedmadvacetiletý Rus, který se mohl stát ve středu nechráněným volným hráčem, uzavřel s Avalanche nový osmiletý kontrakt. Klub finanční podmínky nezveřejnil, ale podle kanadské televizní stanice TSN si Ničuškin vydělá 49 milionu dolarů.

Zprávy ze dne 12. 7. 2022
8:37
12. 7. 2022
Pittsburgh

Ruský útočník Jevgenij Malkin nepodepsal novou smlouvu s Pittsburghem, se kterým v NHL získal třikrát Stanleyův pohár. Pětatřicetiletý centr podle médií chce vyzkoušet trh s volnými hráči. Pětatřicetiletý Malkin strávil celou dosavadní kariéru v zámoří v Pittsburghu. Za Penguins od roku 2006 odehrál 981 zápasů s bilancí 444 branek a 702 přihrávek. V play off přidal 67 gólů a 113 asistencí ve 177 zápasech.

Zprávy ze dne 12. 7. 2022
7:23
12. 7. 2022
Toronto

Po trejdu Petra Mrázka shánělo Toronto gólmana, situaci má vyřešit Matt Murray z Ottawy. 

Zprávy ze dne 12. 7. 2022
7:14
12. 7. 2022
Chicago

Český hokejový útočník Dominik Kubalík končí v Chicagu. Klub NHL mu nenabídne novou smlouvu a on se tak v pondělí stane nechráněným volným hráčem.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud