19. března 2023 • 07:10

SESTŘIHY: Pastrňák 1+1, gól dal i Krejčí. Nečas srovnal v poslední vteřině

Autor: iSport.cz, ČTK, cze
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

David Pastrňák se po dvou zápasech v NHL opět zapsal mezi střelce, navíc společně s Pavlem Zachou připravili gól i pro dalšího českého útočníka Davida Krejčího a nejlepší tým soutěže Boston zvítězil na ledě Minnesoty 5:2. Martin Nečas pomohl Carolině k výhře nad Philadelphií 5:4 v prodloužení brankou a asistencí. Prosadil se také Radek Faksa. Dallas i díky jeho příspěvku porazil Calgary 6:5 v prodloužení.



Pastrňák nejprve před polovinou zápasu dokonal obrat z 0:1 a v přesilovce střelou švihem z levého kruhu pro vhazování poslal Boston poprvé v utkání do vedení. V 35. minutě byl na začátku akce, při níž se puk přes Zachu dostal ke Krejčímu, jehož zblokovaná přihrávka prošla mezi betony brankáře Filipa Gustavssona.

Domácí ještě snížili, ale kapitán Bruins Patrice Bergeron, u jehož gólu si třetí asistenci v utkání připsal Brad Marchand, a při power play Trent Frederic potvrdili výhru. Bruins ukončili soupeři čtrnáct zápasů trvající sérii s bodovým ziskem.

Pod výhru Bostonu se výrazně podepsali také dva neobvyklí aktéři. Videotrenéři Sean Andrake a Mat Myers pomohli k odvolání dvou branek Minnesoty a měli zásadní podíl na dvaapadesáté výhře Bruins v ročníku. „Skvělá práce, musíme jim poděkovat,“ řekl gólman Linus Ullmark.

Nejproduktivnější český hráč v lize Pastrňák si vylepšil bilanci v sezoně na 47 gólů a 45 přihrávek a dělí ho už jen jediná branka a tři body od vyrovnání osobních rekordů z ročníku 2019/20. Krejčí dal 14. gól v sezoně a byl vyhlášen druhou hvězdou zápasu po Marchandovi. Zacha si připsal 30. asistenci a jen dva body ho dělí od hranice 50 bodů v sezoně.

Už na 64 bodů se dostal druhý nejproduktivnější Čech Martin Nečas. V duelu s Philadelphií nejprve připravil úvodní branku pro Sebastiana Aha a v čase 59:59 poslal zápas z bezprostřední blízkosti do prodloužení. „Čekal jsem na zadní tyči a najednou přede mnou vyplaval puk. Ani nevím, kudy prošel, ale když jsem ho zahlédl, prostě jsem ho poslal do branky,“ řekl.

V nastavení dokonal třetím gólem v utkání obrat Aho. Finský útočník se prosadil po sedmizápasovém čekání na bod a vstřelil třetí hattrick v sezoně. „Není příjemné, když dlouho nebodujete. Chci pomáhat týmu, proto jsem doufal, že to dnes konečně protrhnu. Po posledním zápase v Torontu (2:5), v němž jsem nevyužil několik slibných šancí, jsem měl o motivaci postaráno,“ uvedl.

Carolina vyhrála druhý z posledních pěti duelů a v Západní konferenci je druhá za suverénním Bostonem. Na třetí New Jersey mají Hurricanes čtyřbodový náskok.

Dallas po Faksově trefě z druhé minuty vedl již 2:0, Calgary se ale vrátilo do zápasu a vývoj otočilo. Za stavu 5:5 zápas došel do prodloužení, v němž výhru Dallasu vystřelil nejproduktivnější hráč týmu Jason Robertson. Stars vyhráli po dvou porážkách a v tabulce Západní konference drží třetí místo s jednobodovou ztrátou na vedoucí Vegas. Faksa vstřelil jedenáctý gól v sezoně a celkově nasbíral 17 bodů.

„Můžeme se měřit s každým týmem v lize. Naším prvním cílem je ovládnout tabulku Západní konference,“ řekl trenér Stars Wyatt Johnston. „Věříme si jako tým a věříme naší hře. Myslím, že se na konci roku můžeme radovat z výhry ve Stanley Cupu,“ dodal sebevědomě.

Do statistik se v sobotním programu zapsal také Filip Chytil, jenž asistencí přispěl k demolici Pittsburghu 6:0. Rangers bodově táhl Mika Zibanejad, jenž se blýskl gólem a přihrávkou. Chytil upravil svoji sezonní bilanci na 19 branek a stejný počet nahrávek a poprvé v kariéře útočí na překonání čtyřicetibodové hranice.

Dvě asistence zaznamenal Patrick Kane. Po výměně z Chicaga čtyřiatřicetiletý útočník zaznamenal sedm bodů v osmi zápasech a pomohl Rangers k pěti výhrám. Newyorský celek zvítězil potřetí za sebou a v tabulce Východní konference mu patří pátá příčka.

Na obratu Floridy z 0:2 na 4:2 se v zápase s New Jersey nahrávkou podílel Radko Gudas. Český bek se zapojil do akce před vítěznou brankou Matthewa Tkachuka a bodoval potřinácté v sezoně.

Góly

Domácí: 06:55. P. Suter

Hosté: 05:01. D. Toews, 27:24. MacKinnon, 37:37. Byram, 44:20. Eller, 45:14. Rantanen

Sestavy

Domácí: Husso (46. Hellberg) – Seider, Walman, Oesterle, Määttä, Hägg, Edvinsson – Raymond, Larkin (C), P. Suter – Perron (A), Copp (A), Kubalík – Berggren, Veleno, Zadina – Chiasson, Czarnik, Erne.

Hosté: Georgijev (J. Johansson) – Makar (A), D. Toews, Byram, Girard, B. Hunt, J. Johnson – Rantanen (A), MacKinnon (A), Rodrigues – Malgin, Compher, Ničuškin – L. O'Connor, Eller, Cogliano – Galchenyuk, Newhook, Nieto.

Rozhodčí

Dwyer, Luxmore – Jackson, Baker

Stadion

Little Caesars Arena, Detroit

Návštěva

19 515 diváků

Góly

Domácí: 09:45. M. Johansson, 47:17. Sundqvist

Hosté: 18:38. DeBrusk, 28:43. Pastrňák, 34:03. Krejčí, 52:22. Bergeron, 58:03. Frederic

Sestavy

Domácí: Gustavsson (M. Fleury) – Spurgeon (C), Klingberg, Dumba (A), Goligoski, Addison, Merrill – Zuccarello, Hartman, Sa. Walker – Boldy, J. Eriksson Ek (A), M. Johansson – Sundqvist, F. Gaudreau, Steel – Reaves, Dewar, Shaw.

Hosté: Ullmark (Swayman) – McAvoy (A), Grzelcyk, Orlov, H. Lindholm, Carlo, Clifton – DeBrusk, Bergeron (C), Marchand (A) – Pastrňák, Krejčí, Zacha – Frederic, Coyle, Bertuzzi – Hathaway, Nosek, Lauko.

Rozhodčí

Hebert, Rehman – Cherrey, O'Quinn

Stadion

Xcel Energy Center, St. Paul

Návštěva

19329 diváků

Góly

Domácí: 05:26. Glass, 46:51. Evangelista

Hosté: 46:17. Ehlers, 50:15. Lowry, 60:55. Pionk

Sestavy

Domácí: Saros (Lankinen) – Fabbro, Josi (C), Barrie, Lauzon, C. Foote, Gravel – Duchene, Glass, Tomasino – Evangelista, Novak, Sherwood – Co. Smith, Sissons (A), Trenin – Afanasjev, McCarron, Jankowski.

Hosté: Hellebuyck (Rittich) – DeMelo, Morrissey (A), Pionk, Dillon, Schmidt, Samberg – Niederreiter, Scheifele, Ehlers – Wheeler, Dubois, Connor – Appleton, Lowry (A), Naměstnikov – Mäenalanen, Stenlund, M. Barron.

Rozhodčí

MacDougall, Blandina – MacPherson, Galloway

Stadion

Bridgestone Arena, Nashville

Góly

Domácí: 06:34. Schwartz, 24:07. Eberle, 34:23. Bjorkstrand, 59:13. Tolvanen

Hosté: 01:35. E. Kane, 16:36. Yamamoto, 20:44. E. Kane, 27:28. Hyman, 50:20. E. Kane, 56:10. McDavid

Sestavy

Domácí: Grubauer (27. Mar. Jones) – Dunn, A. Larsson, Oleksiak, Borgen, Soucy, Schultz – McCann, Beniers, Eberle – Tolvanen, Gourde, Bjorkstrand – Schwartz, Wennberg, Hayden – Donato, Geekie, B. Tanev.

Hosté: S. Skinner (Campbell) – Nurse, Ceci, Ekholm, Bouchard, Kulak, Desharnais, Broberg – E. Kane, McDavid, Yamamoto – Nugent-Hopkins, Draisaitl, Foegele – Kostin, Bjugstad, Janmark – Shore, Ryan, Hyman.

Rozhodčí

Stadion

Climate Pledge Arena, Seattle

Góly

Domácí: 24:56. Foerster, 38:18. N. Cates, 43:33. Farabee, 45:50. Lemieux

Hosté: 14:51. S. Aho II, 16:51. Skjei, 33:55. S. Aho II, 60:00. Nečas, 60:28. S. Aho II

Sestavy

Domácí: Sandström (Hart) – Provorov, York, Sanheim, Ristolainen, Seeler, DeAngelo – Laughton, N. Cates, Tippett – Farabee, Hayes, Foerster – J. van Riemsdyk, Frost, Lemieux – Deslauriers, Laczynski, Allison.

Hosté: Andersen (Kočetkov) – Slavin, Burns, Skjei, Pesce, Gostisbehere, Chatfield – Puljujärvi, S. Aho II, Jarvis – Teräväinen, Kotkaniemi, Nečas – Martinook, J. Staal, Fast – Noesen, Drury, Stepan.

Rozhodčí

Stadion

Wells Fargo Center, Philadelphia

Góly

Domácí: 46:14. Barkov, 47:54. Reinhart, 48:44. M. Tkachuk, 59:39. Reinhart

Hosté: 22:16. Hischier, 27:43. J. Boqvist

Sestavy

Domácí: Bobrovskij (Guzda) – Forsling, Ekblad (A), Montour, M. Staal, Mahura, Gudas – M. Tkachuk (A), Bennett, Verhaeghe – Barkov (C), Duclair, Luostarinen – Lundell, Reinhart, Lomberg – Coli. White, Cousins, E. Staal.

Hosté: Schmid (Vaněček) – Hamilton, Siegenthaler, Graves, Marino, Severson, B. Smith – Palát (A), J. Hughes (A), Bratt – Mercer, Tatar, Hischier (C) – Meier, Haula, J. Boqvist – Lazar, Šarangovič, M. McLeod.

Rozhodčí

Lambert, Nicholson – Murray, Alphonso

Stadion

FLA Live Arena, Sunrise

Návštěva

17321 diváků

Góly

Domácí: 11:31. Hedman, 24:50. Hagel, 43:14. Stamkos, 45:58. Hagel, 59:16. Hagel

Hosté: 05:12. Hoffman, 26:29. Gurjanov, 32:23. Ylönen

Sestavy

Domácí: Elliott (Vasilevskij) – Bogosian, Hedman (A), Černák, Cole, D. Raddysh, Sergačjov – Kučerov (A), Point, Hagel – Paul, Stamkos (C), Colton – Killorn, Cirelli, Jeannot – Perry, Bellemare, Eyssimont.

Hosté: Montembeault (Allen) – Savard, Matheson, J. Barron, Edmundson (A), Wideman, Kovacevic – Ylönen, Suzuki (C), Harvey-Pinard – Hoffman, Belzile, R. Pitlick – Jos. Anderson (A), Tierney, Gurjanov – Pezzetta, Richard, Drouin.

Rozhodčí

J. StPierre, D. O´Rourke – K. McNamara, J. Fournier

Stadion

Amalie Arena, Tampa

Návštěva

19 092 diváků

Góly

Domácí: 14:28. Gauthier, 25:32. Stützle, 50:42. B. Tkachuk, 59:49. B. Tkachuk

Hosté: 03:11. McCabe, 26:09. Marner, 29:16. Järnkrok, 49:39. Järnkrok, . Kerfoot

Sestavy

Domácí: Sögaard (Mandolese) – Hamonic, Chychrun, Zub, Sanderson, Brännström, Chabot (A) – Batherson, Stützle, B. Tkachuk (C) – Giroux (A), Greig, DeBrincat – Gauthier, Pinto, Brassard – Watson, Gambrell, P. Brown.

Hosté: M. Murray I (Woll) – Holl, Brodie, Liljegren, McCabe, L. Schenn, Rielly (A) – Järnkrok, Matthews, Kerfoot – Marner (A), Tavares (C), Bunting – W. Nylander, Lafferty, McMann – Simmonds, Kämpf, Aston-Reese.

Rozhodčí

L’Ecuyer, Pochmara – Brisebois, Suchánek

Stadion

Canadian Tire Centre, Ottawa

Návštěva

20 092 diváků

Góly

Domácí: 05:10. Zibanejad, 19:49. Panarin, 23:54. Tarasenko, 26:43. Kreider, 28:39. Trouba, 36:38. Panarin

Hosté:

Sestavy

Domácí: Šesťorkin (Halák) – Trouba (C), K. Miller, Fox, Mikkola, B. Schneider, Harpur – Tarasenko, Zibanejad (A), Panarin – Trocheck, P. Kane, Kreider – Lafreniere, Chytil, Kakko – Vesey, Goodrow (A), Motte.

Hosté: Jarry (27. DeSmith) – Letang (A), M. Pettersson, Ruhwedel, Dumoulin, P. Joseph, Friedman – Rakell, Guentzel, Crosby (C) – Zucker, Rust, Malkin (A) – Archibald, Poehling, Carter – Granlund, D. O'Connor, A. Nylander.

Rozhodčí

Rank, Furlatt – Kovachik, Tobias

Stadion

Madison Square Garden, New York

Návštěva

18006 diváků

Góly

Domácí: 16:52. Edler, 36:18. Grundström

Hosté: 10:53. Boeser, 51:33. E. Pettersson, . Kuzmenko

Sestavy

Domácí: Korpisalo (Copley) – Doughty (A), M. Anderson, M. Roy, Gavrikov, Spence, Edler – Kempe, Kopitar (C), Byfield – Arvidsson, Danault (A), Moore – Vilardi, Lizotte, Iafallo – Kaliyev, Kupari, Grundström.

Hosté: Demko (Delia) – Juulsen, Q. Hughes (A), Bear, Brisebois, Burroughs, Wolanin – Beauvillier, E. Pettersson (A), Kuzmenko – Boeser, J. Miller (A), Di Giuseppe – Garland, Aman, Joshua – Studnicka, Dries, Podkolzin.

Rozhodčí

McCauley, Syvret – Johnson, Gawryletz

Stadion

Crypto.com Arena, Los Angeles

Góly

Domácí: 03:01. E. Lindholm, 30:20. Weegar, 33:56. Coleman, 37:01. N. Ritchie, 49:53. R. Andersson

Hosté: 01:05. Pavelski, 01:58. Faksa, 16:08. W. Johnston, 38:10. J. Robertson, 52:09. Hakanpää, 64:48. J. Robertson

Sestavy

Domácí: Markström (Vladař) – Weegar, R. Andersson, Hanifin, C. Tanev, Zadorov, Stecher – Mangiapane, E. Lindholm, Toffoli – Huberdeau, Backlund, Coleman – Dubé, Kadri, Duehr – N. Ritchie, Ružička, Lewis.

Hosté: Oettinger (M. Murray II) – Heiskanen, C. Miller, Hakanpää, Lindell, R. Suter, Lundkvist, Hanley – J. Robertson, Hintz, Pavelski – Ja. Benn, W. Johnston, Dadonov – Domi, Faksa, Kiviranta – Glendening, Dellandrea.

Rozhodčí

Joannette, Brenk – Deschamps, Toomey

Stadion

Scotiabank Saddledome, Calgary

Návštěva

17 909 diváků

Góly

Domácí: 37:48. Hayton, 46:00. Keller, 56:48. Välimäki, 59:21. Maccelli

Hosté: 00:35. Khaira, 44:14. C. Jones

Sestavy

Domácí: Prosvetov (Ingram) – Välimäki, Kesselring, Moser, Nemeth, Mackey, Söderström – Keller (A), Hayton, Schmaltz – Maccelli, McBain, Crouse (A) – B. Ritchie, Fischer (A), Boyd – Kassian, Dauphin, O'Brien.

Hosté: Stalock (Chudobin) – S. Jones (A), C. Jones, Tinordi, Murphy (A), Zajcev, Kaiser – L. Reichel, Kurashev, Athanasiou – T. Raddysh, T. Johnson (A), Dickinson – B. Robinson, Hardman, Entwistle – Khaira, Katchouk, Joe. Anderson.

Rozhodčí

Rooney, Markovic – Flemington, Murchison

Stadion

Mullet Arena, Tempe

Návštěva

4600 diváků

Góly

Domácí: 07:31. Labanc

Hosté: 16:08. Pageau, 22:18. Palmieri, 25:24. Pulock, 45:19. Parise

Sestavy

Domácí: Kähkönen (Reimer) – E. Karlsson (A), Pouliot, Knyžov, Vlasic, Benning, Ferraro (A) – Barabanov, Hertl, Johnsson – Labanc, Couture (C), Eklund – Kaut, Sturm, Gregor – Zetterlund, Lorentz, Lindblom.

Hosté: Sorokin (Varlamov) – Mayfield, Pelech, Pulock, Romanov, Dobson, S. Aho I – Holmström, Horvat, Lee (C) – Palmieri, Nelson (A), Engvall – Fasching, Pageau, Parise – Clutterbuck (A), Cizikas, M. Martin.

Rozhodčí

Hanson, Sandlak – Apperson, Marquis

Stadion

SAP Center, San Jose

Návštěva

16 880 diváků

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud