22. prosince 2008 • 07:57

Vokoun vychytal hráče Colorada

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO, FOTO - Brankář Tomáš Vokoun zneškodnil v nedělním utkání NHL všech 23 střel Colorada a připsal si druhé čisté konto v sezoně. V bodových hodech pokračují i nadále Patrik Eliáš z New Jersey a bostonský David Krejčí.



I díky úspěšným zásahům českého gólmana zvítězila Florida 3:0 a ukončila sérii osmi domácích proher v zápasech s Coloradem. U první branky Panthers asistoval Kamil Kreps.

"Dnes jsme odvedli výborný týmový výkon. Hráli jsme náš systém, a když ho praktikujeme, můžeme porazit kohokoliv," ocenil své spoluhráče Vokoun, který působil od 28. listopadu do 11. prosince v sedmi utkáních v roli náhradníka.

"V takových situacích se můžete litovat, být frustrován, anebo pracovat na své hře. Hokej je kolektivní sport, musíte upřednostňovat tým před sebou samým. Když nehrajete, musíte na sobě více pracovat, abyste byl lepší," vysvětloval svůj postoj Vokoun.

Dvaatřicetiletý brankář dostal trenérovu důvěru chytat od začátku zápasu ve třech z posledních čtyř klání a prezentoval se výbornými výkony. V těchto zápasech inkasoval pouze čtyřikrát a Floridu dovedl k zisku pěti bodů. V neděli nasadili Panthers k rozhodujícímu trháku v prostřední části, kdy skórovali McLean se Zedníkem a nasměrovali tým k první domácí výhře nad Coloradem po 13 letech.

"Diktovali jsme tempo v první a druhé třetině. Nelíbila se mi naše hra v závěrečné části, ale Vokoun nás výbornými zákroky podržel," zhodnotil utkání trenér Floridy Peter DeBoer.

Potřetí během posledních čtyř zápasů předvedl český útočník David Krejčí tříbodové představení. Hokejista Bostonu si na ledě St. Louis připsal tři asistence a celkově v posledních pěti utkáních nastřádal 12 bodů. Konečnou podobu výsledku stanovil jeho spoluhráč Vladimír Sobotka, který premiérovým gólem sezony upravil na 6:3.

"Jsem šťastný, že jsme získali dva body. Doufám, že další dva získáme i ve čtvrtek v New Jersey a budeme mít hezké Vánoce," konstatoval Krejčí. "Lepší je, když tým vítězí," komentoval rodák ze Šternberku své tři asistence. Všech dosáhl centr třetí formace Bruins ještě v první třetině, dvě z nich gólově zužitkoval Blake Wheeler.

Výstavní byl zejména druhý gól, kdy se Wheeler proháčkoval přes dva obránce a bekhendovou kličkou překonal brankáře. "Chtěl jsem Krejčímu vrátit přihrávku. Ale on mě opustil a šel střídat. Musel jsem improvizovat a měl jsem štěstí," popsal Wheeler vydařenou individuální akci, po které jeho tým vedl 2:0.

Na začátku druhé dvacetiminutovky sice Boston o náskok přišel, ale góly Rydera a Savarda strhli hráči Bruins vedení definitivně na svou stranu. Dvě asistence si v utkání připsal i Phil Kessel, který prodloužil sérii zápasů, v nichž bodoval, na 18. V klubové historii měli delší bodovou sérii pouze Adam Oates a Ray Bourque.

V tabulce produktivity českých hráčů je před Krejčím jenom útočník Patrik Eliáš, který současnou výbornou formu potvrdil i v zápase New Jersey proti Philadelphii. Třebíčský rodák otevřel v 28. minutě skóre a bodoval podesáté v řadě.

Brankář Floridy Tomáš Vokoun.
Brankář Floridy Tomáš Vokoun.


Na Eliášovu branku záhy navázal Brian Rolston po asistenci Roberta Holíka, ale Devils dvoubrankové vedení promarnili a o vítězi musel rozhodnout penaltový rozstřel. V něm sice Eliáš finského gólmana Niittymäkiho nepřekonal, přesto se mohl svými spoluhráči radovat z vítězství 3:2, které zajistil Travis Zajac.

Montrealský útočník Robert Lang vyrovnal v 54. minutě stav utkání s Carolinou na 2:2 a poslal zápas do prodloužení. V něm se ze zisku druhého bodu radovali hráči Hurricanes, když se gólově prosadil Tuomo Ruutu.

"Hráli jsme výborně a je příjemné si odvézt domů oba body. Jsme v boji o postupová místa do play off, tak se snažíme sbírat body," uvedl střelec první branky Caroliny Sergej Samsonov. Vítězstvím se Carolina posunula na osmou příčku ve Východní konferenci.

Statistiky nedělních zápasů:

New Jersey - Philadelphia 3:2 po sam. nájezdech (0:0, 2:1, 0:1 - 0:0)
Branky: 28. Eliáš, 29. Rolston (Holík), rozhodující nájezd Zajac - 38. J. Carter, 56. Lupul. Střely na branku: 26:29. Diváci: 14.426.

Florida - Colorado 3:0 (0:0, 2:0, 1:0)

Branky: 26. McLean (Kreps), 33. Zedník, 59. McCabe. Brankář Floridy Tomáš Vokoun odchytal celý zápas, neobdržel žádný gól z 23 střel a úspěšnost zásahů měl 100%. Střely na branku: 24:23. Diváci: 16.132.

St.Louis - Boston 3:6 (2:3, 1:2, 0:1)
Branky: 7. Winchester (Polák), 17. McClement, 23. Y. Stastny - 3. a 5. Wheeler (na obě Krejčí), 18. Hnidy (Krejčí), 30. Ryder, 37. Savard, 56. Sobotka. Střely na branku: 32:28. Diváci: 19.150.

Montreal - Carolina 2:3 v prodl. (0:1, 1:1, 1:0 - 0:1)
Branky: 27. D´Agostini (Hamrlík), 54. Lang - 14. Samsonov, 35. E. Staal, 62. T. Ruutu. Střely na branku: 28:27. Diváci: 21.273.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud