14. května 2009 • 15:39

Sedmý zápas: na to se nezapomíná!

Autor: Tomáš Zetek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Každý takový zápas vstupuje do dějin. Ať už dopadne jakkoliv. Sedmé utkání série ve Stanley Cupy je zkrátka něco speciálního. Je to extrémní zážitek pro diváky, trenéry, hráče, ale třeba i televizní komentátory.



Letošní souboje o svatý grál se v NHL řadí mezi nejvypjatější. Už pět válek rozhodovala, nebo teprve rozhodne poslední možná bitva.A to se ještě netrpělivě čeká na obě finále konferencí a závěrečnou řež o nejslavnější klubovou trofej světa!

V takové chvíli už není kam couvnout. Neexistuje opravný termín. Jak praví klasik: „Vítězství není důležité, vítězství je všechno!“ A v sedmém duelu vlekoucí se vřavy to platí do puntíku.

„Když si vzpomenu na ten rozhodující gól sedmého zápasu, je mi strašně. Už to nechci nikdy zažít,“ sypal ze sebe Alexander Ovečkin před novináři, když mu připomněli loňské vyřazení v prvním kole Stanley Cupu od Philadelphie.

Ze středy na čtvrtek pomáhal nejproduktivnější hráč letošního play off svému Washingtonu k případnému triumfu v další sedmizápasové bitvě. Předčasné finále, jak je v zámoří série mezi Capitals a Pittsburghem označována, ani nemohlo skončit jinak.

Jenže tenhle světélkující cirkus s puncem souboje Ovečkina s Crosbym, dvou nejobletovanějších hokejových hvězd současnosti, není letos jediný. I přes svou nevídanou originalitu je jedním z pěti. To je prozatímní počet sedmizápasových sérií probíhajícího play off NHL.

Capitals už v prvním kole dřeli do úmoru, aby z cesty odfoukli houževnaté Rangers. „Když jde do tuhého, jsme nejsilnější ze všech,“ chvástal se Ovečkin už před klíčovým duelem série proti Newyorským. A před středečním duelem proti Penguins byl stejně sebevědomý.

I Ovečkin, podle mnohých nejlepší hokejista současnosti, však cítí při podobných zápasech extrémní chvění. „Je to neuvěřitelný pocit pouštět se do sedmého utkání. Nedokážu to k ničemu přirovnat,“ nechal se slyšet ruský „Car Alexander“.

A co na to jeho protivník Sidney Crosby?
„V NHL je to moje první série hraná na sedm zápasů. Snad v juniorských soutěžích jsem něco takového zažil, ale to se vůbec nedá srovnat. Tohle je úžasné,“ tvrdil.

„Je to nejoriginálnější možná věc, kterou můžete ve Stanley Cupu zažít. Prostě hrát sedmý zápas je neskutečné. Víte, že dál už jít nelze. To napětí je úžasné. Každý musí počítat s maximálním nasazením soupeřů. Je to bouře ze všech stran,“ pokračoval zaujatě kapitán Pittsburghu.

O tom, zdali půjde pavoukem Stanley Cupu dál on, či Ovečkin, už se rozhodlo. Z postupu se raduje Crosbyho Pittsburgh. Další sedmizápasové série najdou rozuzlení ze čtvrtka na pátek. Detroit chce dokonat zkázu Anaheimu a Boston otočit sérii s Carolinou. Ať už to dopadne jakkoliv, oba duely zůstanou dlouho v paměti fanoušků. Uvidíte. Jsou to přeci rozhodující sedmé bitvy!

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud