15. května 2009 • 07:00

Hudler postupuje, Krejčí končí

Autor: lah
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Poslední dvě místenky do třetího kola Staley Cupu mají své majitele. Zarezervovali si je hokejisté Detroitu a Caroliny, kteří sedmém utkání semifinálových sérií porazili Anaheim, respektive Boston.



Ve finále Východní konference se utká Pittsburgh s Carolinou, v Západní konferenci Detroit s Chicagem.

Zkušenosti úřadujících šampionů předvedli hráči Red Wings ve strhujícím zápase s Ducks. Nejprve ubránili 70 vteřin trvající dvojnásobné oslabení a poté sami udeřili. Ani jednou v zápase neprohrávali, nakonec ho získali v poměru 4:3.

Nevadilo, že hvězdy zůstaly bez střeleckého úspěchu. Zastoupili je jiní. Skóre otevřel přesilovkovou trefou Jiří Hudler. A ovace vyprodaných a až fanaticky fandících tribun patřily chvíli jen jemu.

„Byla to zábava. Skvělá noc," liboval si odchovanec vsetínského hokeje. „Každé střídání byla bitva, jsem moc rád, že jsme to zvládli," dodával.

„Důležité je, že máme čtyři pětky a každá se umí prosadit," vysvětloval český forvard. „Je vynikající, když se góly rozdělí do celého mužstva. Nesmí být produktivní jen první dvě řady," pokračoval ve stejném duchu i kapitán Detroitu Niklas Lidström.

Anaheim držel vyrovnaný stav 3:3 do 57. minuty. Pak rozhodl pravý křídelník Dan Cleary. „Ale tu akci vytvořil Zetterberg. Nahodil kotouč před branku a já ho jen tečoval," topil se ve skromnosti hrdina večera.

NHL se může těšit na souboj nesmiřitelných rivalů - Detroitu a Chicaga. Oba kluby hrají NHL od jejího počátku a letos se střetly i v utkání pod širým nebem. Boj vypukne v noci z neděle na pondělí.

Boston selhal

Carolina zničila dalšího favorita. Východní konference neměla v základní části lepší mužstvo než Boston. A ten po střetu s Hurricanes stojí na odstavné koleji. Sedmý duel vzrušující série Bruins prohráli v prodloužení 2:3.

Do konce prvního prodloužení zbývala minuta a čtrnáct sekund, když ho skvělou brankou utnul Scott Walker. Ze vzduchu dokázal sklepnout pouk za záda bezmocného gólmana Tima Thomase a mohl se začít radovat ze svého prvního a zároveň postupového gólu v play off.

„Hráli jsme opravdu dobře. Měli jsme řadu šancí," pochvaloval si Walker po zápase. „Ale to oni také. Nás skvěle podržel brankář Ward, který předvedl neuvěřitelné zákroky. On zachránil naše naděje na vítězství. Teď je to skvělý pocit," vyzdvihoval svého spoluhráče hlavní hrdina utkání.

„Jsem nespokojený," stručně shrnul své pocity z celého semifinále kouč Bostonu Claude Julien. „Každý, kdo zná naše mužstvo ví, že mělo větší ambice. Je to těžká porážka v sedmém zápase navíc na vlastním ledě," říkal zkušený trenér smutně.

Carolina se může těšit na souboj s Pittsburghem, hráči Bruins včetně Davida Krejčího na dovolenou.

Detroit - Anaheim 4:3 (1:0, 2:2, 1:1), konečný stav série: 4:3.
Branky: 16. HUDLER, 22. Helm, 37. Samuelsson, 57. Cleary - 35. Selänne, 38. Perry, 48. Ryan. Vyloučení: 5:5. Využití: 1:1. Střely na branku: 40:27. Diváci: 20 066 (Joe Louis Arena). Hvězdy utkání: 1. Cleary, 2. Helm (oba Det.), 3. Selänne (Ana.).


Boston - Carolina 2:3 po prodl. (1:1, 0:1, 1:0 - 0:1), konečný stav série: 3:4.
Branky: 8. Bitz (KREJČÍ), 47. Lucic - 14. Brind'Amour, 28. Samsonov (F. KABERLE), 79. Walker. Vyloučení: 2:4. Bez využití. Střely na branku: 36:37. Diváci: 17 565 (TD Banknorth Garden). Hvězdy utkání: 1. Walker (Car.), 2. Lucic, 3. Bitz (oba Bos.).

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud