24. května 2009 • 23:46

Chicago vybuchlo, Detroit je krok od finále

Autor: Tomáš Bělonožník
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Selhání, trapas, výbuch. S těmito pojmy budou mít fanoušci Chicaga Blackhawks snad navždy spojený čtvrtý zápas finále Západní konference proti Detroitu Red Wings. Jejich miláčci totiž doma prohráli 1:6 a od vyřazení je už dělí jen jediná prohra.



Na papíře to přitom vypadalo, že Chicago bude mít skvělou šanci na srovnání stavu série. Pár minut před začátkem zápasu totiž Red Wings oznámili, že kromě zraněných Dacjuka a Drapera jim bude chybět i Nicklas Lidström, jeden z nejlepších obránců planety. Za domácí byl naopak k utkání připraven Martin Havlát, který po Kronwallově hitu nedohrál předchozí střetnutí.

Realita byla ovšem úplně jiná a už brzy zbořila všechny předpoklady. Blackhawks předvedli naprosto tragický výkon, ve kterém selhala především obrana a pětimilionový brankář Huet, jenž zaskakoval za zraněného Chabibulina. Už v deváté minutě domácí chybovali při vlastní přesilovce a následný brejk dokázal využít Marián Hossa. Pro slovenského útočníka to byl vůbec první gól za posledních sedm zápasů.

Ještě do konce třetiny stihnul na 2:0 pro hosty zvýšit Franzén. Jeho střela zápěstím se rozhodně dala chytat, Cristobal Huet ale zklamal.

Red Wings vstoupili lépe i do druhého dějství. Už v 22. minutě vedli díky Filpullově trefě 3:0. Toews sice záhy dokázal snížit, ale okamžitě po rozehrání přidal svou druhou branku v utkání Hossa a Hueta nahradil v bráně domácích nezkušený mladík Crawford. Ten inkasoval hned za tři minuty, když ho v přesilovce 5 na 3 překonal Henrik Zetterberg.

Závěrečná dvacetiminutovka už se dohrávala ve velice poklidném duchu, detroitský trenér Babcock si dokonce dovolil šetřit Chrise Osgooda a zápas tak dochytal rezervního brankář Ty Conklin.

Blackhawks promarnili skvělou příležitost k tomu, aby vzali osud série do vlastních rukou. Po vysoké domácí porážce se nabízí otázka, zda budou ještě schopni zabojovat a finále konference zdramatizovat. Páté utkání je na programu v noci ze středy na čtvrtek v Detroitu.

Chicago Blackhawks - Detroit Red Wings 1:6
(0:2, 1:3, 0:1)
Branky: 24. Toews - 9. a 25. Hossa, 28. a 43. Zetterberg, 20. Franzén, 22. Filpulla.
Střely: 28:33.
Stav série: 1:3.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud