28. května 2009 • 06:00

Detroit je znovu ve finále

Autor: lah
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Očekávané se stalo realitou. O Stanley Cup se budou rvát stejná mužstva jako v loňském roce. Pittsburgh, který si účast ve finále zajistil již včera, dnes doplnil po výhře 2:1 v prodloužení nad Chicagem Detroit.



Dvaadvacetiletý Kanaďan Darren Helm dorazil ve čtvrté minutě prodloužení puk do odkryté branky Blackhawks a ukončil celou sérii, kterou jeho mužstvo získalo v poměru 4:1.

„Ten hoch si to zaslouží, každý den opravdu tvrdě a poctivě dře," chválil svého svěřence trenér Mike Babcock.

Velkým hrdinou Chicaga byl gólman Christobal Huet, připsal si 44 úspěšných zákroků. Jen v první třetině musel čelit 21 střelám. „Hrál skvěle. To on nás udržel ve hře a dal nám naději na dobrý výsledek. Zasloužil by si lepší osud," hodnotil vládce lavičky poražených Joel Quenneville.

Mazaný stratég se musel v poslední bitvě obejít bez služeb svého nejproduktivnějšího hráče - Martina Havláta. Tomu start nepovolila zranění hlavy a ramene. Stejně jako jeho spoluhráči bude mít nyní na regeneraci dostatek .

„Byla to kratší série, než jsme čekali. Ale každé utkání bylo těsné a hodně složité," hodnotil finále Západní konference brankář Detroitu Chris Osgood. „Teď potřebujeme, aby se nám uzdravili někteří hráči. Sice jsme bez nich zvládli poslední dva duely, ale už nechceme žádný další," vyslovil své přání zkušený strážce brankoviště. (mezi marody Detroitu jsou - Lindström, Datsjuk, a Eriksson)

„Hrát o pohár s Penguins by mělo být hodně zábavné," těší se Babcock na hvězdného soupeře. „Určitě to bude ostře sledované," dodává.

Kdo bude mít navrch, se ukáže již v sobotu, kdy na ledě Detroitu velké finále odstartuje.

Detroit - Chicago 2:1 po prodl. (0:0, 0:0, 1:1 - 1:0), konečný stav série: 4:1.
Branky: 47. Cleary, 64. Helm - 53. Kane. Vyloučení: 4:5. Bez využití. Střely na branku: 46:31. Diváci: 20 066 (Joe Luis Arena). Hvězdy utkání: 1. Osgood (Det.), 2. Huet (chic.), 3. Helm (Det.).

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud