1. října 2009 • 16:17

Experti věří San Jose a Michálkovi

Autor: Sport
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

San Jose Sharks, věčný otloukánek v play off , konečně rozrazí dosud uzamčená vrata a splní si sen o finále Stanley Cupu. To si alespoň myslí někteří hokejoví experti, které oslovil deník Sport.



Dlouhé roky za klub z Kalifornie hrál i Milan Michálek. A právě on náleží do okruhu hráčů, kteří by měli zaútočit na korunu krále kanadského bodování.

Tedy mezi českými hráči... Mezi trio Malkin, Crosby, Ovečkin se žádný z Čechů hned tak neprocpe.

Otázky deníku Sport:
1. Který tým vyhraje Stanley Cup?
2. Kdo vyhraje kanadské bodování NHL?
3. Kdo bude nejproduktivnějším českým hráčem?
4. Na výkony kterého hráče se vy osobně nejvíce těšíte?

Martin HAVLÁT
(útočník Minnesoty Wild)
Martin Havlát Martin HavlátFoto ČTK
1. „Tak to bude hodně těžké. Svůj tým Minnesotu vybrat asi nemůžu, takže bych vsadil na San Jose. Po letech marného snažení v play off se jim to povede."

2.
„Ruská nadvláda Ovečkina s Malkinem pro tentokrát skončí, teď přijde zase chvíle pro Sidneyho Crosbyho."

3. „No přece já. (smích) Ne vážně, budu držet palce Patriku Eliášovi, aby byl zdravý a nasbíral nejvíc bodů. Za vítěze ale vidím Milana Michálka, v Ottawě mu to bude sedět."

4. „To bych mluvil dlouho, výborných hráčů je v NHL celá řada. Jedno jméno nestačí. Co vím bezpečně - nebudu se koukat sám na sebe."
Petr NEDVĚD
(třetí nejproduktivnější Čech v historii NHL
Petr Nedvěd Petr NedvědFoto Barbora Reichová - Sport
1. „Finále bude San Jose - Pittsburgh. A vyhrají Sharks. Podle mě už protrhnou věčnou smůlu v play off, kdy tradičně vítězí v Západní konferenci o tři sta bodů a pak v prvním kole pohoří. Podmínkou však je, že na San Jose nesmí v prvním kole narazit Anaheim. Ten je pokaždé vyřachne."

2.
„Podle mě Dany Heatley. Malkin s Crosbym budou utahaní z dobývání Stanley Cupu a všech těch následujících oslav."

3. „To je dobrá otázka... Za normálních okolností bych tipoval Patrika Eliáše, ale měl zraněnou tu kyčel, teď ta třísla, začátek sezony nestihne. Martin Havlát je taky tak trochu z porcelánu... Ale jo, zkusím Havlátka, snad se nám během sezony nerozsype."

4. „Jsem hodně zvědavý na Vencu Prospala v Rangers. Minulý rok měl divnou sezonu a u něj to většinou bývá tak, že druhý rok má hodně dobrý. Navíc tam má za trenéra Johna Tortorellu, s nímž se dobře zná z Tampy. Vůbec na celé Rangers jsem hodně zvědavý, budu je sledovat."
Dominik HAŠEK
(dvojnásobný držitel Stanley Cupu, olympijský vítěz)
Dominik Hašek Dominik HašekFoto Barbora Reichová SPORT
1. „San Jose, nebo Philadelphia. Sharks hrají dlouhodobě dobře, ale v play off se jim nedaří. Nyní to podle mě prolomí. Jednou už to musí zlomit. Philadelphia je tradiční tým z Východu, mohli by dojít daleko."

2. „Určitě jeden z trojice Crosby, Ovečkin, Malkin. Ale vybrat jednoho... Tak vsadím na Crosbyho. A Ovečkin podle mě ovládne střelce."

3. „Aleš Hemský z Edmontonu. Je to dobrý hráč, hodně často se dostává na led. Nemyslím si, že dá víc než pětadvacet gólů, mohl by však dát sedmdesát nahrávek."

4. „Zajímá mě, jestli David Krejčí v Bostonu zopakuje minulou sezonu. Toho budu sledovat, loni mě mile překvapil, nasbíral hodně bodů."
František KUČERA
(bývalý obránce NHL, olympijský vítěz)
František Kučera a Aleš Valenta František Kučera a Aleš ValentaFoto Michal Beránek SPORT
1. „Zkusím tipnout obhajobu, tedy Pittsburgh. Mužstvo zůstalo celkem pohromadě, navíc duo Malkin a Crosby, to je obrovská útočná síla. Sice odešel Sýkora, ale ten už v posledním play off nastupoval sporadicky. Celkově je tým zkušenější, má oporu v brance a obrana mu taky fungovala."

2. „Malkin, Ovečkin, Crosby, zase se rozhodne mezi těmito třemi. Nikdo jiný podle mě jejich současnou nadvládu nepřeruší. A pokud bych si měl tipnout jedno jméno, dám přednost Malkinovi."

3. „Můj tip bude asi překvapivý, ale myslím, že v Ottawě prožije báječnou sezonu Milan Michálek. Měl by k sobě mít Kovaljova nebo Spezzu, tedy výborné spoluhráče, a mohl by si tak udělat osobní rekord v počtu bodů. Ale samozřejmě, když bude zdravý Havlát, může být nejproduktivnější on. "

4. „Určitě na zmiňovaného Michálka. Změnil mužstvo, je v nejlepším věku. Samozřejmě mě zajímá i Havlát, který v Minnesotě dostane do hokeje novou chuť. Zvědavý jsem i na mladé kluky. Na Frolíka a Krejčího, byl bych rád, kdyby se jim zase dařilo. V Columbusu by se taky mohl začít výrazně prosazovat Voráček."
Martin STRAKA
(útočník, který v NHL odehrál 954 zápasů, olympijský vítěz)
Martin Straka Martin StrakaFoto Pavel Mazáč Sport
1. „Vyhraje podle mě San Jose. Tenhle tým v posledních letech byl vždycky v základní části nahoře, ale v play off mu to potom nevyšlo. A teď se to, myslím, už zlomí a San Jose to dotáhnou až do úspěšného konce. Bude to pro ně zlomový rok. I útočník Joe Thornton tentokrát dokáže, že umí zahrát i v play off.

2. „Věřím Malkinovi. On je to komplexní hráč, umí i výborně nahrávat a právě díky vysokému počtu asistencí produktivitu vyhraje. Bude soupeřit s Ovečkinem, ale to je vyloženě hráč do koncovky, Malkin bude těžit i z těch svých nahrávek."

3. „Tady bych vsadil na Páťu Eliáše. Dlouhodobě v Devils ukazuje svoje kvality, je zvyklý na spoluhráče, navíc se umí přizpůsobit. Vysoko bude i Martin Havlát."

4. „Nejvíc se těším na Ovečkina. Co on dokáže s pukem? Neuvěřitelné, to vždycky u televize jenom zírám... Už jenom kvůli němu má cenu NHL sledovat, navíc při jednom utkání vypálí třeba patnáctkrát, na to já potřebuju dvanáct zápasů. Je nabitý energií. Pokud jde o české hráče, tak věřím, že se v Columbusu bude dařit Jakubu Voráčkovi."
Jiří HUDLER
(držitel Stanley Cupu)
Jiří Hudler Jiří HudlerFoto ČTK
1. „Detroit, nebo Philadelphia. Flyers byli už minule hodně silní, teď navíc získali do sestavy i Prongera. Možná se do toho zamíchají i ostatní, na východě Pittsburgh, Washington, na západě Chicago, ale nejvíc věřím Red Wings a Philadelphii. Uvidíme, Detroit má v sobě obrovské zkušenosti, netroufnu si však říct, že vyhraje."

2. „Malkin. Na jaře měl neuvěřitelné play off a podle mě do toho vlétne ve stejném tempu. Zase bude nezastavitelný. A podle mě ho nevykolejí ani kratší přestávka po finále Stanley Cupu."

3. „To je těžká otázka, vidím tam několik aspirantů. Počítám s někým z trojice Havlát, Hemský, Michálek. Až se po zranění rozehraje Patrik Eliáš, bude také sbírat hodně bodů. Zamotat se do popředí může i Kuba Voráček. Ale pokud mám říci jediné jméno, tipnu Martina Havláta. Může udělat i sto bodů, záleží však, kolik dostane v Minnesotě prostoru."

4. „Jako asi všichni jsem zvědavý, co zase předvede Alex Ovečkin. Hodně mě zajímá, jak se uvede John Tavares, poslední jednička draftu. A taky se těším na Kubu Voráčka, to je výborný hráč. Věřím, že bude mít vynikající sezonu."
Roman KOVAŘÍK
(expert Fortuny)
1. „Kurzovým favoritem jsou poslední finalisté Pittsburgh a Detroit, ale osobně bych se raději přiklonil na stranu Washingtonu s Chicagem. Oba celky pak vynikají nesmírnou dravostí a častou střelbou. Ve vzájemném souboji o Stanley Cup uspějí Ovečkin a spol."

2. „Tady má jednoznačnou výhodu tandem Malkin-Crosby, oba hráči dokážou skórovat takřka z ničeho a asistence naskakují nahrávačům vlastně zadarmo. Pokud mám uvést jen jedno jméno, tak zvítězí Malkin, je o něco komplexnějším hokejistou."

3. „Nebýt chatrného zdraví Martina Havláta určitě bych řekl jeho, ale riziko, že v sezoně jeho zničený organismus opět vynechá, je příliš vysoké. Nejvíce bodů tak získá opět Patrik Eliáš, to je geniální hokejista, který je takřka nebránitelný."

4. „Tady jedno jméno nestačí, určitě doporučuji sledovat ofenzivního obránce Washingtonu Mikea Greena, tento hokejista není v Čechách příliš doceněn, ale v NHL nenajdete lepšího útočného beka. Hodně se těším i na Jakuba Voráčka, který by mohl Růžičkovi ukázat, že do nominace na ZOH rozhodně patří."
Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud