28. října 2010 • 08:32

Neuvirth už má svoji první nulu v NHL

Autor: spo, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český gólman Michal Neuvirth už si může do kolonky zápasů odchytaných bez inkasovaného gólu pyšně napsat jedničku. Díky jeho první nule ze 31 zápasů vyhrál Washington nad Carolinou 3:0.



Při zranění kolegy Sergeje Varlamova odchytal Neuvirth osm z devíti zápasů Capitals a připsal si šest vítězství, což je spolu s Carey Pricem z Montrealu nejvíc mezi všemi brankáři v lize.

Na tom středečním se vedle Neuvirtha nejvíce podílel švédský útočník Nicklas Bäckström, který dal dvě branky.

"Myslím, že jsme odehráli skvělý zápas jako tým," prohlásil Neuvirth. "Poprvé v sezoně jsme udělali všechno správně a získali dva důležité body na ledě soupeře. Čisté konto je už jen neočekávaný bonus navíc," radoval se hrdina večera.

Trenér Bruce Boudreau s ním souhlasil: "Byl to náš nejlepší výkon v sezoně, všichni hráli výborně. Dařila se nám i hra v oslabení, slušně si vedla i čtvrtá formace a měli jsme skvělého gólmana," konstatoval Boudreau.

Základ k vítězství jeho týmu položil v 11. minutě sporným gólem Matt Hendricks. Jeho spoluhráč David Steckel se totiž těsně předtím dostal do kolize s brankářem Caroliny Camem Wardem a v pádu přihrál Hendricksovi odražený puk před odkrytou branku. Rozhodčí gól uznali, protože Ward byl v době kontaktu se soupeřem mimo brankoviště.

"Myslím, že to gól být neměl. S rozhodnutím rozhodčích nesouhlasím, podle mě bylo špatné. Nemyslím si, že šlo o faul na brankáře, ale ke kontaktu tam prostě došlo a výklad pravidel je podle mě jasný," zlobil se trenér Caroliny Paul Maurice.

Plekanec táhne Montreal

Ve středu byl opět vidět i český útočník Tomáš Plekanec, který gólem a asistencí pomohl Montrealu k vítězství 5:3 nad New Yorkem Islanders. Gól a přihrávku si připsal i Plekancův spoluhráč Andrej Kosticyn, jednou asistencí se na úspěchu Canadiens podílel Roman Hamrlík.

Plekancova formace s Kosticynem a Michaelem Cammallerim tak znovu potvrdila, že patří k nejnebezpečnějším v soutěži. V devíti zápasech posbíralo toto trio už 25 bodů a zejména díky němu Montreal spolu s Tampou Bay vévodí tabulce Východní konference.

"Nechci naši řadu přehnaně chválit, je příliš brzy na to, abychom mohli něco oslavovat. Ale věci se pro nás zatím vyvíjejí skvěle," prohlásil Plekanec, který od začátku sezony zaznamenal devět bodů za čtyři góly a pět asistencí.

Zatímco u Montrealu se povedený start do sezony předpokládal, v případě Tampy, která v posledních třech sezonách chyběla v play off, jde o překvapení. Že ale jejich výsledky nejsou náhodné, potvrdili Lightning vítězstvím 5:3 nad Pittsburghem, k němuž dvěma gólovými přihrávkami přispěl obránce Pavel Kubina.

Tučňáci přitom v Tampě vedli v první třetině 3:1, když dvakrát během minuty udeřili ve vlastním oslabení a už v 13. minutě donutili střídat brankáře Mika Smithe. Domácí se však zázračně zvedli.

Ještě do první přestávky snížil Teddy Purcell, v druhém dějství vyrovnal v přesilové hře Vincent Lecavalier a v třetí třetině dokonal obrat dvěma góly Martin St. Louis.

"Věříme si, i když už nám nikdo nevěří. To je naše motto," řekl trenér Guy Boucher, který se v létě postavil na střídačku Tampy, poté co na poslední chvíli odmítl nabídku Columbusu. "Dnešní obrat je obrázkem našeho mužstva. Hráči drží pohromadě a chtějí bojovat jeden za druhého."

Devils tápou dál

Zato nezdary hokejistů New Jersey neberou konce. Ve středu si Ďáblové připsali osmou porážku z deseti zápasů, když podlehli na ledě San Jose 2:5, a s pouhými pěti body okupují poslední příčku v tabulce celé NHL. Horší vstup do sezony zažili Devils v historii klubu pouze v roce 1983, kdy prohráli devět z úvodních deseti duelů.

Žraloci rozhodli o svém triumfu už v první třetině, kterou vyhráli 3:0. Hvězdou zápasu se stal Joe Thornton, jenž vstřelil hattrick a na zbývající dva góly přihrál. "Řekl jsem si, že budu v sezoně více střílet. A dnes jsem měl celkem štěstí," uvedl Thornton, jehož si v klubu cení především kvůli jeho přesným přihrávkám.

 

Postavení nejlepšího střelce NHL potvrdil útočník Patrick Sharp, jenž svým devátým gólem v ročníku přispěl k výhře Chicaga nad Los Angeles 3:1.

Obhájci Stanley Cupu však přišli o svého nejproduktivnějšího hráče Mariána Hossu, který utrpěl nespecifikované zranění v horní části těla a nenastoupil do třetí třetiny. Trenér Joel Quenneville po zápase prohlásil, že netuší, jak je Hossovo zranění vážné a že je potřeba počkat na výsledky vyšetření.

NY Rangers - Atlanta 4:6 (1:1, 1:2, 2:3)
Branky: 1. Callahan, 33. Avery, 48. White, 51. Boyle - 12. Little, 31. Kane, 37. Bergfors, 41. Boulton, 46. Byfuglien, 60. Ladd. Střely na branku: 28:26. Diváci: 17.900.

Carolina - Washington 0:3 (0:1, 0:0, 0:2)
Branky:
53. a 59. Bäckström, 11. Hendricks. Michal Neuvirth odchytal za Washington celý zápas a z 29 střel neinkasoval. Střely na branku: 29:33. Diváci: 18.680.

Tampa Bay - Pittsburgh 5:3 (2:3, 1:0, 2:0)
Branky:
47. a 60. St. Louis, 3. Tyrell (Kubina), 17. Purcell (Kubina), 29. Lecavalier - 4. Adams, 5. Cooke, 13. Dupuis. Střely na branku: 31:31. Diváci: 17.226.

Chicago - Los Angeles 3:1 (1:1, 1:0, 1:0)
Branky:
6. Dowell, 22. Stalberg, 58. Sharp - 10. Justin Williams. Střely na branku: 28:34. Diváci: 20.667.

Montreal - NY Islanders 5:3 (2:1, 1:0, 2:2)
Branky:
14. Darche, 18. Moen (Plekanec), 28. Plekanec (Hamrlík), 47. Halpern, 59. A. Kosticyn - 20. Wisniewski, 41. Tavares, 53. Weight. Střely na branku: 35:21. Diváci: 21.273.

San Jose - New Jersey 5:2 (3:0, 1:1, 1:1)
Branky:
10., 19. a 37. Thornton, 12. Marleau, 47. Heatley - 24. Clarkson, 55. Greene. Střely na branku: 39:29. Diváci: 17.562.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud