19. května 2020 • 13:40

Čeští majitelé ve Švýcarsku. Do klubu vstoupil Bakala i střelec z Nagana

Autor: kal
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dlouho očekávaný prodej ve Švýcarsku byl dokončen. Podle tamních médiích získal hokejový klub Lausanne, hrající elitní soutěž, v pátek nové majitele. Mezi akcionáři mají být i dva Češi. Jsou jimi miliardář Zdeněk Bakala a Petr Svoboda, bývalý vynikající obránce a autor zlatého gólu ve finále olympijských her v Naganu 1998.  



Měsíce vyjednávání přinesly pro švýcarské mužstvo vytoužený výsledek. Klub z Lausanne, kde se letos mělo konat mistrovství světa, byl prodán. Oficiální stanovisko vedení zatím nevydalo, deník 24 heures ale zveřejnil, že jde o hotovou věc.

„Máme nové akcionáře a jsme velice šťastní,“ potvrdil Patrick de Preux, předseda představenstva klubu pro švýcarské médium. Více detailů však hodlá prozradit až na oficiální tiskové konferenci, která má proběhnout tento týden.

Podle informací 24 heures koupila šestý tým NLA skupina zájemců, která se dělí na většinové a menšinové akcionáře. Majoritními spoluvlastníky se údajně stali americko-ruský finančník Gregory Finger a známý český podnikatel Zdeněk Bakala,  figurující především v těžebním průmyslu, energetice a médiích.

Do skupiny se jako menšinový akcionář zapojil i olympijský šampion Petr Svoboda. Vítěz Stanley Cupu z roku 1986 a v současnosti hráčský agent se v Lausanne angažuje již několik týdnů. „Něco takového se děje, zatím to ale nechci blíže komentovat,“ prozradil Svoboda pro web E15. (VÍCE čtěte ZDE<<<)

Noví majitelé by měli celku ze země helvétského kříže výrazně ulevit v době pandemie koronaviru. Minulou sezonu si totiž musel klub na vlastní chod půjčit od členů správní rady 14 milionů švýcarských franků. Dohoda o prodeji by měla obsahovat i splacení tohoto dluhu.

Vstoupit do diskuse
1