25. května 2022 • 16:04

Pešán do Lausanne? Nesmysl. Neznám ho a trenéra máme, tvrdí Svoboda

Autor: pab, mir
Vstoupit do diskuse
9
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bývalý trenér české reprezentace Filip Pešán bude od příští sezony působit ve Švýcarsku, povede celek Lausanne. S klubem, jehož spolumajitelem je olympijský vítěz Petr Svoboda, se podle regionálního portálu laRegino a webu hokej.cz dohodl se 44letým koučem na dvouleté smlouvě. On sám se k těmto informacím nechtěl vyjádřit.



Avizovaná dohoda Filipa Pešána s ambiciózním klubem, který letos slaví sto let od svého založení, byla hodně překvapivá. Petr Svoboda totiž už začátkem dubna uvedl, že na střídačce bude pokračovat kanadský kouč John Fust, který v Lausanne působí v různých rolích od roku 2018. Nicméně i přesto se znovu vynořily zvěsti o údajném nástupu nového vládce střídačky, a že se Lausanne dohodlo s Pešánem.

„Pešána vůbec neznám, nikdy jsem s ním nemluvil. Ta informace, že jde k nám, je naprostý nesmysl. Trenéra máme,“ sdělil pro iSport.cz přímo Petr Svoboda. „Spekulace ať si žijí svým životem,“ řekl Pešán, který byl v těchto dnech na mistrovství světa ve Finsku. Víc se k tomu v dějišti šampionátu říct nechtěl.

Tým Lausanne v tomto ročníku skončil pod Fustovým vedením v základní části sedmý a ve čtvrtfinále play off vypadl s Fribourg-Gottéronem. Jeho dres oblékají i čeští útočníci Jiří Sekáč a Michael Frolík. Před dvěma lety klub sídlící v kantonu Vaud koupil český podnikatel a investor Zdeněk Bakala. Jeho spoluvlastníkem však už není.

Pešán skončil u českého národního týmu po olympiádě v Pekingu. Předtím trénoval extraligový Liberec. Nejprve jako asistent (2008-12) a později coby hlavní kouč (2015-19). V roce 2016 s Bílými tygry získal titul, poté s nimi ještě dvakrát došel do finále play off. Vedl rovněž český výběr do 20 let, v květnu 2019 byl jmenován šéftrenérem hokejových reprezentací.

Od další sezony převzal i seniorskou reprezentaci národní tým. Na loňském mistrovství světa v Rize skončili Češi po čtvrtfinálové porážce s Finskem na sedmém místě, v únoru vypadli v předkole se Švýcarskem a Pešán byl následně odvolán.

Vstoupit do diskuse
9