3. ledna 2009 • 19:09

Hokejista zemřel na následky bitky

Autor: Tomáš Bělonožník
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jedenadvacetiletý Don Sanderson, obránce Whitby Dunlops, zemřel 2. ledna na následky úrazu, který utrpěl 12. prosince při bitce v závěru zápasu s Brantford Blast.



Mladý hokejista se dostal do potyčky s útočníkem Coreym Fultonem a zprvu to vypadalo, že oba vyváznou jen s trestem od rozhodčích. "Ta rvačka nevypadala tak strašně. Vypadala jen jako další z těch mnoha, které vídáme každý týden," řekl prezident klubu.

Osudový moment přišel pravděpodobně v samotném závěru boje. Sanderson přišel o helmu, společně se soupeřem spadli na led a mladý obránce se ošklivě praštil hlavou o led. Následně okamžitě upadl do bezvědomí a další tři týdny strávil v kómatu.

Jeho smrt opět otevřela diskuzi nad tím, zda by pěstní potyčky v hokeji neměly být trestány přísněji. Paradoxně, Senior AAA, ve které Sanderson působil, zaujímá vůči rvačkám striktní, evropský postoj, kdy za bitku následuje vyloučení do konce utkání. Ani to ale hokejisty tentokrát neodradilo.

V poslední době jde už o druhou smrt mladého hokejisty při zápase. V říjnu se přímo na zápase zastavilo srdce talentovanému Rusovi Čerepanovovi.

Vstoupit do diskuse
0