1. února 2021 • 10:06

Švýcaři na zrušeném MS vydělali balík, peníze vrazí do mládeže a sudích

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
Draft NFL bude honbou na quarterbacky, můžou být hvězdy i propadáky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na loňském mistrovství světa v hokeji ve Švýcarsku, které bylo zrušeno kvůli pandemii koronaviru, vydělali organizátoři 13,4 milionu franků (přes 322 milionů korun). Vyplatila se jim pojistka, kterou pro takový případ uzavřeli. Informoval o tom list Le Matin Dimanche.



Podle šéfa organizačního výboru Jeana-Marie Viaccoze za pojistku pořadatelé zaplatili 350.000 franků (8,4 milionu korun), což byl zlomek z rozpočtu akce ve výši 37 milionů franků (891 milionů korun).

Šampionát, který se měl konat v Curychu a Lausanne, tak byl finančně úspěšnější než předchozí MS ve Švýcarsku v roce 2009. Tehdy turnaj v Bernu a Klotenu skončil ziskem 3,1 milionu franků.

„Pojišťovna uznala, že ten stav v Evropě a ve světě uspořádání mistrovství světa neumožňuje, že zasáhla vyšší moc,“ řekl ČTK loni v březnu člen rady Mezinárodní hokejové federace Petr Bříza.

Peníze z pojistky si napůl rozdělí švýcarský hokejový svaz a marketingová agentura Infront. Svaz z nich chce podle místopředsedy Marca-Anthonyho Annera podpořit mladé hráče a rozhodčí.

Další hokejový šampionát by chtěli Švýcaři hostit v roce 2026.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud