17. dubna 2012 • 18:47

Osmnáctku vypráskali i Finové, český výběr bude hrát o udržení

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarůšek nechtěl hattrick: Stálo by to peníze, smál se. Jágr mu hokejky nevrátil
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Česká hokejová osmnáctka prohrála ve svém závěrečném vystoupení v základní skupině mistrovství světa v Brně s Finskem 2:6 a bude hrát stejně jako loni o udržení. Postup Suomi do čtvrtfinále zařídil hattrickem Rasmus Kulmala. Do boje o záchranu si český tým přenese tři body za vítězství nad Dánskem. Do divize I sestoupí pouze poslední tým šampionátu.



Český tým se mohl dostat do vedení v páté minutě, kdy Vrána řešil přečíslení dvou na jednoho se Soumelidisem střelou a gólman Korpisalo zasáhl. Vedení slavili vzápětí Finové, když Vainonenovu střelu od modré čáry tečoval Kulmala a gólman Polívka byl bez šance.

V 11. minutě chyboval Knot, jemuž sebral puk Haapala a osamocený Kulmala blafákem zvýšil. "První třetina se nám vůbec nepovedla. Takhle jsme si to nepředstavovali," prohlásil útočník Dominik Simon.

Následně Češi odolali při trestech Machače, Šidlíka i Hudečka, ale v 26. minutě už Finsko zvýšilo na 3:0. Haapala přihrál křížně na pravý kruh Mustonenovi, který trefil odrytý prostor v brance dříve, než se stačil gólman Polívka přesunout. V 29. minutě se dočkali gólu i domácí, když po Vránově střele dorazil puk za Korpisala Simon. Odpovědět mohl vzápětí Lehkonen.

"O přestávce jsme si řekli, že musíme být agresivnější. Hned se to na ledě projevilo, snížili jsme, měli jsme další šance. Ale bohužel jsme žádné neproměnili, ani dvě přesilovky," popisoval Simon zlepšení v druhé třetině, které ale k lepšímu vývoji nevedlo.
V úvodu závěrečné třetiny odolali Češi 42 vteřin ve třech proti pěti, ale v čase 40:52 při hře čtyř proti čtyřem dovršil hattrick Kulmala. Následně se vyznamenal Polívka proti Markkulovi a v 49. minutě snížil Hudeček, pro něhož vybojoval puk Volek.

Finové ale výhru pojistili, když nejdříve skóroval v 56. minutě Markkula a za 44 sekund při Vránově vyloučení dovršil výsledek Barkov. "Třetí třetina, to byla katastrofa. Dostali jsme rychlý gól a pak jsme ještě šli do tří," litoval Simon.

Vysoký počet faulů jako jeden z klíčových faktorů zápasů viděl i hlavní trenér Jiří Veber. "Proti týmu jako Finsko se těžko můžeme prosadit, když uděláme jedenáct faulů. Ve skupině jsme chtěli překvapit jeden ze silných týmů. To se nepovedlo, takže jsem zklamaný. Nyní se musíme připravit na skupinu o udržení," prohlásil Veber.

 

Mistrovství světa hokejistů do 18 let v Brně - skupina A:

Česká republika - Finsko 2:6 (0:2, 1:1, 1:3)

Branky: 29. Simon, 49. Hudeček - 6., 11. a 41. Kulmala, 26. Mustonen, 56. Markkula, 56. Barkov. Rozhodčí: Sidorenko (Běl.), Koch - Kohler (oba Švýc.), Ponomarjow (Něm.). Vyloučení: 11:3. Využití: 0:1. Diváci: 1450.

ČR: Polívka - Šidlík, Šulák, Košťálek, Houfek, Knot, Štencel, Běhal - Tomeček, Machač, Volek - Procházka, Hudeček, Zadražil - Vrána, Simon, Soumelidis - Matějček, Chlapík, Sedláček - Slováček. Trenér: Jiří Veber.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud