20. dubna 2012 • 17:27

Česká osmnáctka se zachránila mezi elitou, porazila Lotyše 7:4

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští hokejisté do 18 let se udrželi v elitní skupině mistrovství světa. Rozhodla o tom jejich dnešní výhra nad Lotyšskem 7:4. Svěřenci kouče Jiřího Vebra vedli ve Znojmě po druhé třetině již 6:2, a přestože soupeř ještě dvěma góly snížil, na víc nedosáhl. Jediného sestupujícího určí večerní duel Dánů se Švýcary.



Vše důležité z úvodní třetiny se vměstnalo do rozmezí 72 vteřin v její polovině. Při Sedláčkově vyloučení dokázal v oslabení otevřít skóre Zadražil, ale Kalvitis vzápětí přesilovku zužitkoval a vyrovnal. Jen 28 sekund poté ale bylo vedení zásluhou Procházky zpět na straně domácího výběru, který tak zúročil tlak před soupeřovou brankou.

Druhé dějství rozhodlo o osudu celého zápasu. Z českých hokejek vyšlo sice jen průměrných 11 střel mezi tyče soupeřovy branky, ale hned čtyřikrát skončil puk za zády lotyšských gólmanů, kteří se po čtvrté inkasované brance vystřídali. Tuto Tomečkovu trefu orámoval svými góly Vrána, na 6:2 zvýšil v končící 33. minutě Simon.

Úvod třetí části nabídl Lotyšům dvojnásobnou přesilovku a Lipsbergs ji také zúročil. V 48. minutě navíc přidal další gól do Polívkovy sítě Kulda a obstaral tak napínavý závěr. V něm se ale provinil Rosinskis a Simon v přesilovce zpečetil 68 vteřin před koncem výsledek i setrvání mladých Čechů mezi elitou také pro příští šampionát.

Mistrovství světa hokejistů do 18 let:
O udržení (Znojmo):
ČR - Lotyšsko 7:4 (2:1, 4:1, 1:2)
Branky a nahrávky: 23. a 32. Vrána, 33. a 59. Simon, 10. Zadražil, 11. Procházka, 25. Tomeček - 10. Kalvitis, 26. Jelisejevs, 43. Lipsbergs, 48. Kulda. Rozhodčí: Koch (Švýc.), Salonen - Vikman (oba Fin.), Ponomarjow (Něm.). Vyloučení: 5:5, navíc Rosinskis (Lot.) 10 min. Využití: 1:2. V oslabení: 1:0. Diváci: 847.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud