12. srpna 2019 • 18:19

TOP hvězdy Hlinka Gretzky Cupu: Ruská zeď či finský benjamínek

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
  • Mezi největší hvězdy, které válely na Hlinka Gretzky Cupu 2019, patřil (zprava) ruský gólman Jaroslav Askarov, kanadský pointmaker Cole Perfetti či mladičký talent Brad Lambert z FinskaMezi největší hvězdy, které válely na Hlinka Gretzky Cupu 2019, patřil (zprava) ruský gólman Jaroslav Askarov, kanadský pointmaker Cole Perfetti či mladičký talent Brad Lambert z FinskaFOTO: koláž iSport.cz

    Prestižní hokejový turnaj odhalil další várku budoucích nadějí. Hlinka Gretzky Cup 2019, z jehož celkového vítězství se ještě nyní radují Rusové, je již minulostí. Na letní akci mládežnických reprezentací se znovu objevila řada zámořských i evropských talentů, které podle předpokladů čeká zářná budoucnost. iSport.cz se zaměřil na největší hvězdy, které na turnaji v Břeclavi předvedly famózní hokejovou show.  

  • Jaroslav Askarov

    Brankář Jaroslav Askarov vychytal ve finále Hlinka Gretzky Cupu pro Rusko vítězstvíFoto twitter.com

    brankář, Rusko

    Statistiky: 4 zápasy, 95,97% úspěšnost

    Hrdina finálového duelu. Zlikvidoval 35 kanadských pokusů, jen díky jeho postřehu a mrštnosti nešel zápas do prodloužení. Favorit na první kolo následujícího draftu, možná se představí i na MS do 20 let.

  • Cole Perfetti

    Kanadský šikula Cole Perfetti oslavuje vstřelenou brankuFoto facebook.com

    útočník, Kanada

    Statistiky: 5 zápasů, 8+4 bodů

    Dvanáct bodů během jednoho turnaje? To tady ještě nebylo. Hlavní show předvedl kanadský šikula v semifinále. Dvěma góly poslal duel se Švédskem do nájezdů, kde proměnil tři ze čtyř pokusů.

  • Alexandr Pašin

    Ruský forvard Alexandr Pašin povalil na zem kanadského soupeřeFoto facebook.com

    útočník, Rusko

    Statistiky: 5 zápasů, 7+1 bodů

    Hattrick v semifinále, další dva góly ve finále. Jakmile tenhle drobný útočník rozkmital nohy, byl k nezastavení. Jeho představení v závěru turnaje vyneslo Rusku prvenství v turnaji.

  • Hendrix Lapierre

    Kanadský útočník Hendrix Lapierre patřil na posledním Hlinka Gretzky Cupu mezi největší hvězdyFoto twitter.com

    útočník, Kanada

    Statistiky: 5 zápasů, 3+8 bodů

    Perfettiho pravá ruka. Vytáhlý centr ukázal, že v jeho hře se skrývá jen minimum nedostatků. Zvládal bránit i útočit, proti českému týmu se blýskl třemi body za gól a dvě asistence.

  • Jamie Drysdale

    Kanadský kapitán Jamie Drysdale před začátkem utkání se ŠvédyFoto twitter.com

    obránce, Kanada

    Statistiky: 5 zápasů: 0+4 bodů

    Kanadská skála, přes kterou měli soupeři velký problém projít. Drysdale s céčkem na hrudi ukázal své zkušenosti z dubnového MS do 18 let, kde nastupoval proti o rok starším soupeřům.

  • Brad Lambert

    Finský mladíček Brad Lambert (vpravo) oslavuje gól společně se spoluhráčiFoto twitter.com

    útočník, Finsko

    Statistiky: 5 zápasů, 3+0 bodů

    Další z řady finských talentů. Přestože půjde na draft NHL až v roce 2022, blýskl se několika povedenými individuálními akcemi a proti Švýcarsku dokonce zaznamenal hattrick.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud