Pavel Bárta
18. listopadu 2020 • 15:30

Bek dvacítky nehrál 252 dní. Začne v Benátkách, hýčká si ho Washington

Autor: Pavel Bárta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Divná doba. Trenér dvacítky si před blížícím se šampionátem musí dělat starosti, kam uplacírovat mladíky ze zámořských soutěží. „Nemají kde hrát, sháníme místo,“ přiznal Karel Mlejnek na kempu v Litoměřicích. Obránce Martin Hugo Haš by jinak nastupoval za Guelph v kanadské OHL, jenže ta kvůli koronaviru taky stojí. Naposledy tam hrál začátkem března, pak ještě v létě přípravu s juniorskou reprezentací. Jednalo se o jeho návratu do Sparty, tím by si ale zavřel cestu k dohrání sezony v Kanadě, nakonec tedy narukuje do Benátek nad Jizerou.



Téměř tři desítky hráčů širšího kádru české dvacítky se na sedm dní zavřely do bubliny v areálu litoměřické Kalich Arény. Pro okolí zakázanou zónu nesměli opustit, na jednom místě však našli všechno, co potřebovali. Podobné podmínky je čekají koncem roku na mistrovství světa v Edmontonu. Jen v nich stráví delší dobu.

„Bude to asi jako v Litoměřicích. Ani za normálních okolností na turnajích nikam moc nechodíme. Každý chce zůstat na pokoji, mezi zápasy musí zregenerovat a připravit se na další duel," říká Martin Hugo Haš. „V Litoměřicích jsme nesměli ven, ale po areálu jsme se mohli pohybovat volně. Dřív jsme si občas skočili koupit něco k jídlu, ale bez toho jsme se tentokrát obešli. Ani donáškovou službu jsme nepotřebovali. Vařili výborně, bylo toho dost a kustodi se taky dobře postarali. Nic nám nechybělo," usmívá se vytáhlý zadák.

Šampionát dvacítek zažil už před rokem. „Úžasná zkušenost. Jen tak se nestane, že můžete hrát tenhle turnaj doma. Naši fanoušci to umějí, škoda že jsme se o to ve čtvrtfinále se Švédy víc nepoprali. V prvním zápase ve skupině jsme porazili Rusy a byli hodně nahoře, jenže následovala porážka s Německem. To jsme měli vyhrát, celý turnaj by vypadal úplně jinak," vrací se. V utkání s Němci se jako obránce podílel na všech českých gólech. Jeden dal, u dvou asistoval. Jenže Češi prohráli 3:4, pak padli s Američany i s Kanadou a nakonec neprošli přes čtvrtfinále.

Haš nechce na MS chybět ani tentokrát. „Jet na šampionát je obrovská motivace. Snažím se, jak nejlíp umím. Zápasy nám určitě chybějí, ale na

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud