11. května 2010 • 04:59

VIDEO: Kabina, hokejové království i pokojíček

Autor: zej
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
Draft NFL bude honbou na quarterbacky, můžou být hvězdy i propadáky
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEOSERIÁL - Je to hodně zajímavý pokojíček. Plní ho tóny hitů Hany Zagorové, improvizovaný duet si s ní střihá Jan Marek, hokejový útočník. Svého parťáka hned okřikne Jakub Klepiš, ze stolu uprostřed místnosti si bere kousek pomeranče Jaromír Jágr. Vítejte v kabině české hokejové reprezentace.



Kdekdo by čekal království chaosu, nepořádek. Mýlka. Žádné poházené kusy výstroje, žádná propocená ribana válející se po podlaze. Naopak v šatně panuje větší řád než v ložnici kdejaké slečny.

„Ale po tréninku to tu vypadá jinak. Úklid, to je první co děláme, teď vidíte téměř finální stav před zápasem,“ směje se Pavel Vlašic, jeden z kustodů národního týmu při prohlídce kabiny. Spolu s kolegou Petrem „Ádou“ Bílkem se starají o komfort hokejistů.

Podívejte se, jak to chodí v české hokejové kabině (natočeno v pražské O2 Areně před zápasem s Běloruskem):

Pohled do kabiny české hokejové reprezentace
Video se připravuje ...

Mají pěknou honičku, během mistrovství se zastaví málokdy a na vycházky po městě mohou rovnou zapomenout. Zato v šatně brzy znají každé zákoutí. Chystají ji před tréninkem, před zápasy…

„Už je v tom zaběhnutý systém, žádný problém. Na horní poličku jdou holeně a lokty, pod ně helma s rukavicemi. Na háček kalhoty do nich štulpny,“ odříkává Vlašic naučený postup. Pak musí ještě připravit tatranky, čerstvé ovoce, postavit na stůj kotouče izolací.

Hned vedle hráčské kabiny bývá masérna. Takhle to v ní vypadá (natočeno v pražské O2 Areně před zápasem s Běloruskem):

Pohled do masérny hokejové reprezentace
Video se připravuje ...

Starat se o partu téměř třiceti chlapů není žádná sranda, na oddech moc času není. Spíše žádný. „V den zápasu to je většinou šichta bez oběda. A kolikrát i bez večeře,“ popisuje Bílek tvrdou řeholi.

VIDEOSERIÁL MS 2010
2. DÍL - JAK VYPADÁ KABINA, ČESKÉ HOKEJOVÉ KRÁLOVSTVÍ

U tuzemského výběru pomáhá od roku 1996, je mistrem svého řemesla. Přesně ví, jak hokejisty naladit na tu správnou notu, jak jim zlepšit náladu po těžkých bitvách. Na harddisk svého počítače nahraje stovky filmů, iPod napěchuje osvědčenými peckami z dílen domácích interpretů.

Petr "Áda" Bílek v akci. Petr "Áda" Bílek v akci.Foto Pavel Mazáč, Sport

„Co se filmů týče, máme jich asi 600. Česká klasika barevná i černobílá, vybrané zahraniční komedie. Ale stejně většinou jedou ty osvědčený šlágry – chalupáři, Burian, Marvan…“ vypočítává Vlašic.

A stejné je to s muzikou. „Letí Holki nebo Zagorka. Slyšel jsem tam i Snídani v trávě. Komu se to nelíbí, má smůlu,“ baví se Jakub Klepiš. Vedle něj sedící Jan Marek si známé texty rád pobrukuje, prozpěvuje si s oblíbenými interprety. „Hodně špatně, musím ho krotit,“ směje se útočník Omsku.

Kabina národního týmu zblízka. Kabina národního týmu zblízka.Foto Pavel Mazáč, Sport

Dobrá atmosféra made by Bílek-Vlašic group zase funguje. I proto, že se pochlapili němečtí pořadatelé a pro mužstvo zajistili vynikající podmínky.

„Ale my bychom zvládli všechno. Vloni ve Švýcarsku jsme byli ve stavební buňce a taky to šlo,“ uzavírají kustodi své povídání. Už zase musí do práce. Brousit brusle, masírovat ztuhlé svaly, prát, uklízet. Pořád dokola, snad co nejdéle.

Zásoby tatranek, ovoce a pití.
Zásoby tatranek, ovoce a pití.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud