11. května 2010 • 12:14

S Norskem nastoupí Pavelec. Těším se, hlásí

Autor: fan
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jde do akce. Ondřej Pavelec se dnes dočká premiéry na mistrovství světa. Dvaadvacetiletý gólman Atlanty, který ohromil na Švédských hrách, se postaví do branky dnes proti Norům v druhém českém zápase mistrovství.



Volba trenérů je logická. Nechat veterána Vokouna ladit formu na klíčové zápasy a udržet v pohodě mladíka, který je kdykoliv připravený zaskočit. „Chceme Ondru dostat do hry. Pro další fázi turnaje chceme mít připravené oba gólmany,“ vysvětlil asistent kouče Josef Jandač.

Pavelcovi nominace do utkání udělala radost. „Těším se. Ale je třeba se připravit, nebude to nic jednoduchého. Norové už párkrát ukázali, že dokáží soupeře potrápit,“ varoval hned.

Poprvé se představí na velkém turnaji, za sebou má zatím jen vystoupení na juniorském šampionátu. „Nějaké napětí tam bude. Lhal bych, kdybych řekl, že mi to bude jedno,“ přiznal. „Ale nervózní z toho, že je to poprvé na mistrovství, nebudu.“

Česká dvojka Ondřej PavelecFoto Pavel Mazáč (Sport)


S premiérou v NHL před třemi lety svůj dnešní velký den srovnávat nechtěl. „Tehdy mi bylo dvacet let, teď už jsem o tři roky starší a od té doby už jsem přece jenom pár zápasů odchytal. Pomohlo mi, že jsem i dvakrát nastoupil na Švédských hrách,“ vysvětlil.

Svou roli v týmu si dál uvědomuje. Nekouká dopředu, upíná se jen k dnešnímu odpoledni. „Tomáš Vokoun je jednička a já jsem tady od toho, abych šel do branky kdykoliv mi trenér řekne,“ zopakoval.

Vstoupit do diskuse
0

MS hokej 2024 ONLINE - Mistrovství světa v ledním hokeji

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v ledním hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud