21. května 2010 • 14:34

Jak Marek prosil Marka Messiera. Vyfotíme se?

Autor: luk
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bylo to setkání dvou hokejových generací. Dvou hokejových světů. Na recepci kolínského hotelu Pullman se potkal český reprezentant Jan Marek s legendou NHL Markem Messierem. Mladší z nich zašel za holohlavým Kanaďanem a s trochu nesmělým úsměvem se zeptal: „Mohl bych se s vámi vyfotit?“



Ve čtvrtek rozhodl proměněnou penaltou o postupu českého týmu do semifinále mistrovství světa. O den později už v lobby hotelu Pullman sledoval, jak se hned vedle něj balí Kanaďané, kteří vypadli s Ruskem.

„Na jejich zápas jsem se včera díval. Přál jsem jim. Škoda,“ řekl 30letý Marek.



V tom jeho pozornost upoutal vysoký muž s uhrančivým pohledem. Mark Messier. Jeden z nejlepších hráčů v historii NHL, jenž na šampionátu dělá manažera kanadské reprezentace.

„Můžeš mě s ním vyfotit?“ zeptal se Marek rychle redaktora deniksport.cz a už se zvedal z křesla. Spolu s ním i útočník Martin Růžička. Než se však fotky dočkali, trvalo to. Messier se u recepce bavil s kamarádem, nechtěli ho rušit.

Až za chvíli, jak nesmělí fanoušci, zamířili přímo k němu a potichu si odkašlali. „Foto? Ale jistě,“ usmál se Messier. Celé to trvalo jen pár vteřin.



Messier v NHL vykonává jednu z manažerských funkcí v klubu New York Rangers. Věděl, že se fotí s hokejistou, kterého právě Rangers před časem draftovali? Moc na to nevypadal. „To byli kluci z českého týmu, ne?“ poptával se potom svého kolegy za rohem.

Tohle ale už Marek neřešil. „Pro mě to bude vzácná památka,“ pochvaloval si.

Vstoupit do diskuse
0

MS hokej 2024 ONLINE - Mistrovství světa v ledním hokeji

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v ledním hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud