23. května 2010 • 16:53

Na Rusáky umíme zahrát. Budeme slavit zlato?

Autor: tov, spo
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Slávu a obdiv už si čeští hokejisté vysloužili, proč se ale nezapsat zlatým písmem do kroniky českého hokeje? Chybí k tomu vyhrát poslední zápas. Finálová bitva s Ruskem začíná v Kolíně nad Rýnem ve 20.30. Utkání roku pro český hokej můžete u nás sledovat v ONLINE reportáži komentované zkušeným koučem Vladimírem Vůjtkem, velkým znalcem ruského hokeje.



Nečekaná pohádka o vzpouře podceňovaných senzačně pokračuje. V sobotním semifinále vyhráli čeští hokejisté nad Švédskem 3:2 na penalty. Za svůj výkon v utkání, stejně jako na celém šampionátu, si zaslouží obrovskou pochvalu.

Proti Švédsku to přitom bylo ještě větší drama než ve čtvrtfinále proti Finsku, které Češi vyhráli také až po samostatných nájezdech. Prodloužení utkání se Švédskem totiž zachraňoval český obránce Karel Rachůnek až osm vteřin před koncem třetí třetiny.

"Říkal jsem, že naděje umírá poslední. Jak pak přišlo na penalty, tak jsem věřil našemu gólmanovi, protože Voky je lepší. A dneska byl opravdu famózní, protože Švédové měli dost šancí. Voky má výbornou formu. Byl to jeho zápas," říkal po utkání bývalý reprezentační útočník Otakar Janecký.

Hotovo. Čeští hokejisté jsou ve finále.Foto Pavel Mazáč (Sport)

A byť bylo hodně pravděpodobné, že nás ve finále silné Rusko, v jehož týmu hrají jako na olympijských hrách i ty největší hvězdy, podle Janeckého máme velkou šanci uspět i v boji o zlato.

"Ve finále na Rusáky určitě máme, umíme na ně zahrát," tvrdí Janecký . "Stát se může všechno, Rusáci mají silný tým plný hvězd, moc se neliší od olympiády. Někdy je ale lepší, když tam nejsou hvězdy, a hraje se kolektivně. Pořád věřím klukům. Uděláme zlato. A je to."

VIDEOSERIÁL ze zákulisí českého týmu

Podívejte se, jak se před zápasem připravuje hokejka:

Jakub Voráček si připravuje hokejku na zápas
Video se připravuje ...

Projděte si i další díly:

Rachůnek slaví životní trefu.
Rachůnek slaví životní trefu.

Vstoupit do diskuse
1

MS hokej 2024 ONLINE - Mistrovství světa v ledním hokeji

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v ledním hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud