23. května 2010 • 23:23

Češi fandili po celém světě. Pak slavili zlato

Autor: spo
Vstoupit do diskuse
6
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

VZKAZY - Bláznivé. Neskutečné. Ohromné. Čeští hokejisté překvapili národ, svět a možná i sami sebe. Ve finále mistrovství světa porazili Rusko 2:1 a vybojovali zlaté medaile. Bitvu sledovali fanoušci po celém světě. A psali: Hoši, děkujeme, jste nejlepší!



Zaplněné Staroměstské náměstí při finále MSFoto David Malík (Blesk)

Lidé vyrazili slavit do ulic. Po celé Praze jezdila auta a troubila. I ten, kdo se nezajímá o hokej, věděl, že česká hokejová reprezentace je nejlepší na světě.

"Hoši děkujeme, opravdu všem. Šíleně jste makali. Máte zlato a zaslouženě," psali fanoušci ve vzkazech na Deniksport.cz. "Prostě díky, pánové. Jste mistři. Kloubouk dolů za ten výkon."

Infarktový závěr, kterým si Češi ve finále museli projít, nakonec dopadl dobře. "A tak si to užíváme všichni v republice," přidal další příznivec národního týmu.

Mnoho fanoušků vynášelo do nebes zejména brankáře Tomáše Vokouna. "Je to prostě bůh," má jasno většina fandících šťastlivců. "Je ze všech nejlepší. Gratulujeme!"

Češi se radují ze druhého gólu Tomáše RolinkaFoto Pavel Mazáč (Sport)

Podle vzkazů, které do redakce Deniksport.cz dorazily, fandili Češi opravdu po celém světě.

Gratulace přišla například ze Spojených států, Kanárských Ostrovů, Londýna, Slovenska, Finska, Saúdské Arábie a také ze zatopené vesničky Troubky.

"Osmdesát procent Slovenska vám drželo palce. Neskutečná odysea, ale se zaslouženým titulem. Vivat Česko, vivat nároďák," napsal slovenský čtenář.

A Češi? "My půjdeme slavit, slavit a slavit."

Všechny vzkazy naleznete zde »

Na Staroměstském náměstí fandil i šéf Zelených Ondřej Liška
Na Staroměstském náměstí fandil i šéf Zelených Ondřej Liška

Vstoupit do diskuse
6

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud