Zdeněk Janda
27. května 2010 • 13:40

Jágr podpoří ODS: Nejdřív Bolt, pak volby

Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
VŠECHNA VIDEA ZDE

Usain Bolt versus Jaromír Jágr. Dvě světové veličiny se dnes představí v Ostravě v rámci Zlaté tretry. Jenže k přímému souboji nedojde. „Asi s ním nepoběžím. Jednak mě bolí noha, jednak nevím, jestli bych mu stačil,“ usmál se včera Jágr v krátkém rozhovoru pro Sport.



Dnes by se měl čerstvý mistr světa přepravit z Prahy na Moravu letecky, bude jedním z hlavních hostů prestižního mítinku. „Už se těším, až Bolta uvidím na vlastní oči. Určitě to bude skvělý zážitek, přeci jenom je to v současnosti asi ta největší sportovní persóna,“ tvrdí Jágr, jenž je aktuálně v Česku suverénně nejoblíbenější sportovní celebritou.

Po pondělním příletu z Německa stihl elitní útočník se spoluhráči oslavit zisk zlatých medailí i při noční party v centru Prahy. Druhý den už spěchal za Pavlem Kolářem, uznávaným fyzioterapeutem, který mu dával dohromady pochroumané vazy v koleni.





Včera už měl den nabitý i politickými povinnostmi. Zastavil se v sídle ODS a veřejně vyjádřil podporu této straně, kterou propaguje už dlouhodobě.

„Nerozhodl jsem se ODS volit dneska nebo včera, podporuju ji vlastně od té doby, co vznikla. Ani to nesouvisí s tím, že bych se k tomu odhodlal zničehonic poté, co jsme vyhráli titul mistra světa,“ reagoval hvězdný útočník.

Je připravený i na nesouhlasné reakce typu: Proč se pletete do politiky? Máte to vůbec zapotřebí? Neměl byste se raději držet jenom hokejky?



„Tuhle otázku chápu. Ale na druhou stranu já nikomu svůj názor nenutím, jen ho říkám. Taky bych nechtěl, aby mě někdo přesvědčoval, koho mám volit. Pouze chci, aby lidé, kteří zatím neví, koho mají volit, se zamysleli a dali šanci ODS, která prošla určitou změnou. Nabízím jim svůj názor, to je vše,“ vysvětluje Jágr, který se večer zúčastnil i diskusního pořadu Hyde park v České televizi.

Petr Nečas předal Jágrovi slivoviciFoto ČTK


I v něm padlo několik otázek na aktuální politické dění. Už předtím olympijský šampion a dvojnásobný mistr světa vysvětlil, proč ho straší program ČSSD, hlavního politického rivala.

„Mám hlavně obavy z toho utrácení ze strany ČSSD. Nechtěl bych se dožít toho, abychom se někdy za pět let sešli na Staromáku ne jako naposledy kvůli oslavě zlata, ale kvůli tomu, že se naše země dostala do stejné krize jako Řecko. ODS je určitě strana, která má šanci tomu zamezit,“ dodal český národní hrdina.

V pátek bude už zase doma v Kladně, aby stihl odvolit. Hádejte, komu dá hlas...





V nejbližších dnech se pak chystá na dovolenou do Ameriky. Původně na ní chtěl vyrazit hned z Kolína, dějiště světového šampionátu, ale to by přišel o zlaté oslavy.

„A to bych si opravdu nechtěl nechat ujít. To je na tom to nejkrásnější,“ uvedl Jágr, který znovu všem fanouškům poděkoval za obrovskou podporu. „Musím říct, že to je pro nás hráče to nejdůležitější a nejkrásnější.“

Během července se potom připojí k Omsku na soustředění v Německu. To už u toho bude i Roman Červenka, jeho nový parťák v elitní formaci ruského klubu.

"Má srdce tam, kde má být," chválí přístup Jaromíra Jágra
"Má srdce tam, kde má být," chválí přístup Jaromíra Jágra

Vstoupit do diskuse
3

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud