2. května 2011 • 18:23

Češi smetli Dánsko 6:0. Postupují do osmifinále

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

STATISTIKA - Tříminutovka snů posunula hokejovou reprezentaci na mistrovství světa do osmifinálové části. Národní tým dnes porazil ve druhém utkání v základní skupině D na šampionátu v Bratislavě Dánsko jednoznačně 6:0 a má jistý postup do druhé fáze turnaje.



Obhájci zlatých medailí rozhodli o jasné výhře ve druhé třetině, ve které vstřelili v rozmezí 184 sekund čtyři branky. Dvěma góly se na vítězství podíleli Milan Michálek a Michael Frolík. Brankář Ondřej Pavelec udržel poprvé v reprezentační kariéře čisté konto.

Posledním soupeřem svěřenců trenéra Aloise Hadamczika v základní skupině budou ve středu večer hokejisté Finska.

Českému týmu se vydařil vstup do zápasu a již ve 3. minutě se dostal do vedení. Přečíslení dva na jednoho zakončil přesnou bekhendovou kličkou Frolík a připsal si ve čtvrtém startu za národní mužstvo první reprezentační branku.


Dánský tým, který před rokem na MS porazil Finsko, USA nebo Slovensko, ale inkasovaná branka nepoznamenala a dlouho držel s favoritem krok. V 6. minutě mohl dokonce Hardt vyrovnat, ale trefil jen tyč. Pavelcovu pozornost vyzkoušel i Poulsen, jenž si vybruslil zpoza branky.

Po vyrovnané první části Češi přidali, hned na začátku druhé třetiny mohl druhou branku přidat Plekanec, ale neuspěl stejně jako Green na protější straně. Poté přišly kritické chvíle pro českou defenzivu. V rychlém sledu byli vyloučeni Červenka a Židlický a Dánové hráli 103 sekund v pěti proti třem. Gól ale nedali.

Rolinek bojuje u mantinelu s Degnem
Rolinek bojuje u mantinelu s Degnem

A favorit poté rozhodl. Ve 32. minutě se prosadil po Židlického přesné přihrávce Milan Michálek a rozjel český gólový stroj. Mladší z bratrské dvojice se následně prosadil důrazem v první přesilové hře.

Čtvrtou branku poté přidal Frolík, jenž se štěstím tečoval Čáslavovo nahození od modré čáry. To ale nebylo vše. O pátý střelecký úspěch se postaral na turnaji debutující Plekanec.

Češi vedli 5:0 a o jejich výhře nebylo pochyb. Šestou branku mohl přidat po další přesné a dlouhé Židlického přihrávce Eliáš, ale Galbraith jeho pokus i díky faulu Jespera Jansena I zastavil. Český útočník měl následně výhodu trestného střílení, které ale neproměnil.

Poslední třetina se dohrávala prakticky jen z povinnosti. Šestý gól mohl přidat Voráček, ale podařilo se to až střídajícímu Průchovi v závěru zápasu.


Česká republika - Dánsko 6:0 (1:0, 4:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 3. Frolík (Hubáček, Z. Michálek), 32. M. Michálek (Židlický), 34. M. Michálek (Havlát, Eliáš), 35. Frolík (Čáslava, Novotný),
35. Plekanec (Červenka), 57. Průcha (Frolík). Rozhodčí: Olenin (Rus.), Reiber (Švýc.) - Carlson (Kan.), Hollenstein (Rak.). Vyloučení: 6:2. Využití: 1:0.
Diváci: 9200.

Sestavy:

Česká republika: Pavelec - K. Rachůnek, Z. Michálek, Židlický, Škoula, Krajíček, Čáslava - Jágr, Plekanec, Červenka - Havlát, Eliáš, M. Michálek - Voráček, Marek, Rolinek - Frolík, Novotný, Hubáček, od 41. navíc Průcha. Trenéři: Alois Hadamczik a Josef Paleček.

Dánsko: Galbraith - D. Nielsen, Lassen, K. Jensen, J. Jensen I, Hersby, Mads Boedker, Eskesen - Starkov, Green, Hardt - J. Jensen II, Jakobsen, Madsen - Staal, Mikkel Boedker, Christensen - Degn, Dresler, Poulsen - Storm. Trenér: Per Bäckman.

Tabulka:

1. ČR 2 2 0 0 0 10:2 6
2. Finsko 1 1 0 0 0 5:1 3
3. Lotyšsko 1 0 0 1 0 2:5 0
4. Dánsko 2 0 0 0 2 1:11 0

Vstoupit do diskuse
1

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud