3. května 2011 • 04:00

Jágr bez bodu: Mé góly zatím nepotřebujeme

Autor: zej
Vstoupit do diskuse
5
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

ROZHOVOR - Jsou dva útočníci, kteří zatím ve statistice po dvou zápasech nemají ani bod. Jan Marek a.... Jaromír Jágr. „Zatím to není potřeba, kluci to zvládají i beze mě,“ bere to s nadhledem devětatřicetiletý útočník. S novináři krátce promluvil po pondělním zápase s Dánskem (6:0).



Po nedělním tréninku v žertu prohodil: „Minule po zápase jsem tam kroužil, ale nikdo mě nechtěl. Příště už tam nejdu!“ Na mysli měl speciální prostor, kudy procházejí hokejisté po zápasech okolo novinářů.

Přesto „mixzónou“ opět šel. Čeští žurnalisté ho projít nechali, protože šetřili jeho mediální vyjádření na dobu, kdy v turnaji bude přituhovat. Slovenští reportéři ho ale na pár minut „odchytili“.



Co jste říkal atmosféře při zápasech?

„Věděli jsme, že bude jako u nás, Bratislava je blízko, takže kulisa na našich utkáních bude vždycky výborná.“

I ten tlak je na český tým stejný, jako byste hráli v Praze?

„Tlak je vždycky, i my sami hráči ho na sebe vytváříme. Navíc jsme mistři světa, na to nezapomeňte. Každý nás chce porazit.“

Vy osobně si šetříte góly na důležitější dobu?
„Zatím to není potřeba, kluci to zvládají i beze mě. Důležitý je, aby to tam padalo, až se bude rozhodovat. Nepřijel jsem sem pro individuální trofeje, to už mám dávno za sebou.“

Minulý rok jste překvapivě prohráli s Nory, tentokrát se vám proti podceňovaným týmům jako Lotyšsko nebo Dánsko dařilo. Takže jste se poučili?
„Tentokrát nám proti Dánům pomohlo to, že jsme rychle dali gól. První zápas s Lotyši nebyl jednoduchý, oni hráli výborný hokej, bylo vidět, že celý rok hrají spolu. Většinu zápasu jsme prohrávali, takže to bylo těžší než proti těm Dánům.“

Jágr na české střídačce
Jágr na české střídačce


Nakoplo vás naopak ubráněné dvojnásobné oslabení...

„Co tady koukám, tak přesilovka pět na tři nejde nikomu.“

Co zatím říkáte na řadu překvapivých výsledků na šampionátu?
„Sleduju všechny výsledky, zatím je situace jasná: je to tady těžké pro každý tým, i pro ty silnější. Neříkám, že Němci jsou překvapení. Je to černý kůň šampionátu.“

Slovenští hokejisté si stěžovali na kvalitu ledu. Také se vám nezdála?

„Vždycky je to o tom, jak se daří. Když se nedaří, tak je led samozřejmě špatný, když se daří, tak je dobrý.“ (usměje se)

Vstoupit do diskuse
5

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud