4. května 2011 • 18:41

Norové zničili Rakousko a jsou v osmifinále

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Norska zvítězili ve svém závěrečném utkání v základní skupině C na mistrovství světa v Košicích nad Rakouskem jednoznačně 5:0 a postoupili do osmifinálové skupiny F. Díky překvapivé úvodní výhře nad Švédskem 5:4 po samostatných nájezdech si do ní přenesou svěřenci trenéra Roye Johansenen dva body.



Nováček elitní skupiny Rakousko se bude snažit ve skupině o udržení odvrátit návrat do divize I. Pěti body za gól a čtyři asistence se na výhře Norska podílel Mathis Olimb, gólman Lars Haugen si připsal čisté konto.

Norové rozhodli zápas už v úvodní třetině, kterou vyhráli 3:0. Röymark ještě ztroskotal na brankáři Penkerovi, ale v sedmé minutě už Rakousko prohrávalo, když dostal prostor k zakončení na levém kruhu Koivu a zamířil přesně do levého horního rohu.

V polovině úvodní části zvýšil po kombinaci Norů u levé tyče volný Olimb a v 11. minutě přidal třetí gól při Kaspitzově vyloučení obránce Colorada Holös.

Rakušanům se nedařilo a na úvod druhé části nesnížili při Hansenově vyloučení Setzinger ani Trattnig. Norové mohli zvýšit při 78 vteřin trvající přesilovce pěti proti třem, pak se sami ubránili při dvou oslabeních a drželi bezpečný náskok.

V závěrečném dějství nejdříve Lakos dostal trest na pět minut a do konce utkání za faul na Laumanna Ylvena. Norové to sice nepotrestali, stejně jako nedovolený Setzingerův zákrok na Fredriksena, který neproměnil trestné střílení. Při Harandově vyloučení už ale upravil na 5:0 Bastiansen.

Rakousko - Norsko 0:5 (0:3, 0:1, 0:1)
Branky a nahrávky:
7. E. Koivu (Bastiansen, Olimb), 10. Olimb (Spets, Bastiansen), 11. Holös (Skröder, Olimb), 40. Spets (Bastiansen, Olimb), 50. Bastiansen (Olimb, Skröder). Rozhodčí: Baluška (SR), Burchell (Kan.) - Arm (Švýc.), Hollenstein (Rak.). Vyloučení: 7:4, navíc P. Lakos (Rak.) 5 min. a do konce utkání. Využití: 0:2. Diváci: 4355.
Rakousko: Penker - Werenka, Trattnig, Unterluggauer, Schumnig, P. Lakos, R. Lukas, Reichel, Altmann - Latusa, Koch, Welser - T. Raffl, Kaspitz, M. Raffl - Rotter, P. Lukas, Setzinger - Harand, Hundertpfund. Trenér: Bill Gilligan.
Norsko: Haugen - Bonsaksen, Tollefsen, Holös, Ask, E. Koivu, Csiszar - Skröder, Röymark, Fredriksen - Spets, Bastiansen, M. Olimb - Hansen, Holtet, K. A. Olimb - Lorentzen, K. Forsberg, Laumann Ylven - Martinsen. Trenér: Roy Johansen.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud