4. května 2011 • 23:25

Švédové zničili USA a vyhráli skupinu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Švédska porazili na mistrovství světa v závěrečném souboji základní skupiny C výběr USA vysoko 6:2. Po vyrovnané úvodní třetině rozhodli třemi brankami v průběhu druhého dějství a připravili soupeři první porážku na turnaji. Díky výhře v základní hrací době Švédové vyhráli i přes úvodní překvapivé zakolísání s Nory svou skupinu.



Ve výsledkově vyrovnané úvodní třetině měli mírně navrch Švédové, kteří také jako první vážněji zahrozili díky Petraskovi, gólman Montoya však i přes teč našel puk ve své výstroji. Vzápětí musel na trestnou lavici Stastny a jen pár vteřin nato orazítkoval Gunnarsson tyč.

V polovině 18. minuty už se ale nekompromisně z mezikruží trefil Berglund a otevřel skóre. Po chvilce musel jít za držení pykat Tedenby a už za 33 vteřin ho poslal zpět do hry vyrovnávací trefou Fowler.

Ve 24. minutě Švédové znovu vedli a výrazně jim k tomu pomohl gólman Montoya. Za vlastní klecí špatně rozehrál, Tedenby naservíroval puk před branku a Krügerovi stačilo dostat ho za brankovou čáru, což úspěšně zvládl.

Chybující zámořský výběr nabídl Švédům v krátkém sledu i další možnosti, ale na 3:1 se podařilo zvýšit až ve 31. minutě Sjögrenovi. Povedenou třetinu Švédů završil svou druhou trefou Berglund, když vydoloval puk pod Montoyou po Thörnbergově nahození zpoza branky.

Švédové poté s přehledem kontrolovali vývoj hry a hlídali svůj relativně bezpečný náskok.

Američany sice vrátil alespoň trochu do hry v polovině 51. minuty Wheeler, jenže na začátku 57. minuty zajistil svěřencům kouče Martse znovu tříbrankové vedení Ericsson a bylo jasné, že důležité tři body pro osmifinálovou skupinu si z tohoto souboje připíšou Švédové. Do konečné podoby upravil skóre 70 sekund před koncem ranou od modré čáry Petrasek.

Švédsko - USA 6:2 (1:1, 3:0, 2:1)
Branky a nahrávky:
18. Berglund (Erixon), 24. Krüger (Tedenby), 31. Sjögren (Ericsson), 36. Berglund (Thornberg, Pääjärvi-Svensson), 57. Ericsson (Kronwall, Sjögren), 59. Petrasek (Sjögren) - 19. Fowler (Stepan, Smith), 51. Wheeler (Smith). Rozhodčí: Bulanov (Rus.), Ország - Novák (oba SR), Šeljanin (Rus.). Vyloučení: 6:2. Využití: 1:1. Diváci: 7401.
Švédsko:
Fasth - Gunnarsson, Petrasek, Ekman-Larsson, Kronwall, Fernholm, Erixon - Thörnberg, Berglund, Pääjärvi-Svensson - Eriksson, Persson, Nilsson - Tedenby, Silfverberg, Krüger - Sjögren, Ericsson, Wallin. Trenér: Pär Marts.
USA: Montoya - Stuart, Komisarek, McDonagh, Shattenkirk, Johnson, Fowler, Wilson, Fayne - Stepan, Smith, Wheeler - Kreider, Palmieri, Shannon - Skille, Stapleton, Porter - Brown, Y. Stastny, Gaustad. Trenér: Scott Gordon.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud