6. května 2011 • 11:45

Rusové řeší problém: Co bude s Nabokovem?

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Ruska si sice připsali důležité tři body po dalším nepřesvědčivém výkonu proti Dánsku, ale musejí řešit hned několik problémů. Vedle hry sborné je to i otázka brankáře, protože Jevgenij Nabokov se ve třetí třetině utkání zranil a je možné, že pro něj turnaj skončí. Další zápas čeká Rusko v neděli od 16:15 proti České republice.



Nakobov se zranil v 48. minutě při gólu Nichlase Hardta na 3:4, když se pokoušel přesunout proti jeho střele a pochroumal si nohu. Ještě zkusil pokračovat ve hře, ale za necelé dvě minuty přenechal místo Konstantinu Barulinovi. Trenér Vjačeslav Bykov neprozradil, co se přesně Nabokovovi stalo.

"Je to zranění v dolní části těla," prohlásil Bykov. Neodpověděl na dotaz, zda se jedná o natažené tříslo, ale přiznal, že další Nabokovovo působení na turnaji je ohrožené.

Brankářská otázka se v ruském týmu řešila už před Nabokovovým zraněním, protože gólman, který nechytal od konce prosince od odchodu z Petrohradu, nebyl na turnaji v ideální formě. Už v minulém zápase proti Slovensku střídal za stavu 2:3 a sborná nakonec důležitý zápas otočila.


Nabokov měl prokázat své umění na světovém šampionátu po problémové sezoně. V NHL chtěl po odchodu z Ruska z rodinných důvodů chytat za Detroit, ale ten jej musel po podpisu smlouvy zařadit na listinu volných hráčů a sáhli po něm New York Islanders. Tam pětatřicetiletý bývalý hráč San Jose odmítl jít a byl suspendován.

Bykov mu dal důvěru, vedení ruského týmu vyřešilo nakonec povolení, aby za sbornou chytal, ale na Nabokovovi se pauza projevila. Na turnaji inkasoval ve čtyřech zápasech 12 gólů, průměr má 3,6 inkasované branky na zápas a úspěšnost zákroků 88 procent.

Alexej Morozov se raduje z gólu Sergeje Zinovjeva (vpravo dole) proti Dánsku
Alexej Morozov se raduje z gólu Sergeje Zinovjeva (vpravo dole) proti Dánsku


Nabokovovi dal Bykov přednost v nominaci před Iljou Bryzgalovem z Phoenixu. Bykov nechtěl prozradit, zda se jej ještě sborná nepokusí dodatečně povolat.

Vedle Barulina mají v kádru Rusové ještě Vasilije Košečkina z Čerepovce, který nebyl zapsán na soupisku. Bykov nechtěl ani komentovat, zda by měl zájem o brankářský objev Philadelphie Sergeje Bobrovského, jehož Flyers by mohli vypadnout v noci na sobotu v sérii s Bostonem.

"Budeme se o tom bavit nejdříve s brankářským trenérem Vladislavem Treťjakem," dodal Bykov.

Proti Dánsku spasil Rusko hattrickem Sergej Zinovjev, který otočil výsledek na 3:2. Vítěznou trefu nakonec dal Jevgenij Arťuchin, který zvýšil v 46. minutě na 4:2. "V některých momentech jsme si sami komplikovali život," prohlásil Arťuchin k těsné výhře.

"Nejsou už tady slabé týmy. Možná tam bylo nějaké podcenění na začátku, ale pak jsme se zvedli. Doba, kdy se dala polovina týmů porazit 6:0, už je minulostí," doplnil Arťuchin.

Dánové měli v Orange Areně velkou podporu diváků, Slováci si přáli, aby sborná ztratila body. "Bylo skvělé, že nám všichni slovenští fanoušci fandili," řekl dánský obránce Philip Hersby.

"Vydali jsme v minulém zápase s Lotyšskem hodně sil. Jsem rád, že jsme se nevzdali až do závěrečné sirény. S trochou štěstí jsme mohli vyrovnat," doplnil dánský útočník Kirill Starkov.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud