6. května 2011 • 13:36

Slováci se vzdávají bez boje: Jágr nás rozseká

Autor: bke
Vstoupit do diskuse
21
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

Slovenský list Nový čas má jasno, jak dopadne dnešní zápas (20.15) domácích hokejistů s českým týmem. Titulní strana jeho vydání proto šokovala celé Slovensko. "Jágr nás rozseká!" Vzdávají se Slováci bez boje?



To by přece slovenští hokejisté nedopustili. Na mistrovství světa zatím porazili jen Slovinsko, naopak prohráli s Německem a Ruskem. Jejich vyhlídky na čtvrtfinále jsou špatné.

Pokud čeští hokejisté dnes vyhrají, Slováci už budou téměř bez šance. Slovenský list Nový čas přišel se šesti důvody, proč se tak stane.

1. Bezzubé hvězdy

"Naše hvězdy nerozhodují zápasy. Ostrostřelci Demitra, Gáborík a Marián Hossa vstřelili ve třech zápasech dohromady jen dva góly...Český útočník Milan Michálek se trefil už třikrát, Švéd Berglund čtyřikrát. Naše opory mají negativní bilanci +/- bodů při účasti na ledě, dostávají více branek než dávají. Co takhle častěji střílet a více pracovat pro tým v obraně?"

2. Halák podprůměr, Pavelec špička

"Ze šestnácti brankářů, kteří na MS odchytali víc než 120 minut, je Jaroslav Halák v úspěšnosti zákroků až na 14. příčce. Jeho úspěšnost dosahuje 88%, ve stejném ukazateli má Čech Pavelec 96,25% a Švýcar Stephan dokonce 98,08%!"

3. Slováci bez autority

"Kdo vlastně šéfuje ve slovenské šatně a na střídačce? Jsou to hokejové hvězdy, nebo trenér Glen Hanlon? Zdá se, že tvrdá ruka a rozhodný vůdce v týmu chybějí, proto v klíčových momentech selhávají."

4.Slabosti trenéra

"Ptáme se znovu s Golonkou a dalšími hokejovými osobnostmi. Proč ho hráči během porady na střídačce poslouchají v klíčových momentech jen na půl ucha? Trenér je šéf mužstva a má si v něm udělat pořádek!"

5. Češi zatím bez chyby

"To mužstvo šlape na šampionátu jako hodinky a nemá slabinu! Trošku se potrápilo v úvodním střetnutí, ale Lotyše a později Finy zlomilo obrovskou vůlí a kolektivním duchem. Tým trenéra Hadamczika je na MS jediný s třemi vítězstvími a bez ztráty bodu."

6. Jágr táhne tým jako pravý lídr

"Přestože nemá na drese kapitánské céčko, je Jaromír Jágr morálním lídrem kabiny. Umí spoluhráčům promluvit do duše a co je na něm nejcennější - nemá jen prázdné řeči, ale  zápasy rozhoduje i na ledě. Jeho gól v dramatu s Finy znamenal vítězství."

Slovenský list ale na druhou stranu píše, že pokud by se ve své předpovědi zmýlil, rád se hráčům omluví. Otázka je, zda by o to stáli. "Poprvé v historii rádi uznáme svůj omyl," tvrdí v článku.

Omluva by vyšla znovu na titulní straně. "Ale všechna fakta mluví proti nám," píšou Slováci. Největší respekt mají z nestárnoucí české hvězdy Jaromíra Jágra ...

Milá Jaromíra Jágr Inna se raduje na tribuně během zápasu s Finskem
Milá Jaromíra Jágr Inna se raduje na tribuně během zápasu s Finskem

Vstoupit do diskuse
21

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud