7. května 2011 • 23:28

Hossa po Finsku: Je to smutné kvůli fandům

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Naprosto odlišný konec sezony než před rokem zažívá slovenský útočník Marián Hossa. Zatímco vloni slavil životní triumf ve Stanleyově poháru, letošní sezonu zakončil v dresu slovenské reprezentace, která nečekaně nedokázala postoupit na domácím mistrovství světa ani do čtvrtfinále. Dvaatřicetiletý Hossa je přitom součástí generace, která se před vlastními fanoušky chtěla rozloučit s národním týmem velkým úspěchem.



"Je to obrovské zklamání. Nikdy jsem si nepředstavoval, že přijedu domů na šampionát a nepostoupíme (do čtvrtfinále)," smutně konstatoval Hossa po prohře Slovenska 1:2 s Finskem, která znamenala konec veškerých šancí na postup do bojů o medaile. Slovensko prohrálo na MS počtvrté za sebou o gól a dokázalo zatím porazit jen Slovince.

Hvězda Chicaga se nezbavovala osobní odpovědnosti. "Necítím se tak, jak bych chtěl. Souvisí to i s tím, že se mi nedařilo dávat góly. Pár šancí jsem měl, ale není to ono. Dnes to tam mohlo padnout v přesilovce, ale nejsem v pohodě a je to vidět," přiznal Hossa. "Jsem zklamaný sám ze sebe, i z výsledku," řekl.

Vymlouvat se však na nic nechtěl. "Mohl bych říkat například, že jsem v posledních sezonách odehrál hodně zápasů, ale to je jedno. Nejsem spokojený. Tečka."

Slovenští hráči po utkání. Uprostřed Michal Handzuš
Slovenští hráči po utkání. Uprostřed Michal Handzuš

Podobný pocit prý odchovanec trenčínského hokeje, s nímž v reprezentaci byl i bratr Marcel a v pozici asistenta trenéra otec František, ještě nikdy nezažil. "Už kvůli těm lidem, kteří nám fandí a fandili, tak je to smutné. Zklamali jsme je," uvedl Hossa. Bezprostředně po zápase nechtěl analyzovat příčiny slovenského nezdaru. "Bude na to dost času po mistrovství," řekl. Rozhodně prý ale za porážkami nestály špatné vztahy mezi hráči či problémy v kabině.

Slovenská reprezentace nastupovala proti Finsku s vědomím, že musí k uchování šancí na postup vyhrát v normální hrací době. "Věděli jsme, jaká je situace. Konečně jsme vedli, ale pak jsme z nějakého důvodu chtěli bránit výsledek 1:0 a byla jen otázka času, kdy nám dají gól. Měli jsme hrát jako v první třetině a ne bránit," zhodnotil Hossa další nevydařený zápas.

O tom, že by po nevydařeném zápase ukončil reprezentační kariéru, neuvažuje. "To by bylo unáhlené říkat něco takového," řekl. "Jedno je ale jisté, tohle nás bude mrzet. Mistrovství světa bude zase za rok, doma si už ale nezahrajeme," dodal zklamaný Hossa.

Vstoupit do diskuse
1

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud