9. května 2011 • 14:53

Norsko nezaváhalo, poradilo si s Francií

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Norska dovršili svá dosavadní povedená vystoupení na mistrovství světa na Slovensku, když si po výhře 5:2 nad Francií zajistili postup do čtvrtfinále. Naději na vyřazovací boje tak ztratili v osmifinálové skupině F po Francouzích také Švýcaři. K dnešní výhře Norů přispěl čtyřmi góly Marius Holtet.



Norové potřebovali k jistotě alespoň bod, ale hned od začátku dali jasně najevo, že chtějí hrát na vítězství. Nejprve sice při vlastní přesilovce přežili Meunierův únik, ale poté v polovině čtvrté minuty sami ještě v téže početní výhodě otevřeli skóre zásluhou Skrödera. Navíc jen 26 vteřin poté načal své střelecké manévry Holtet a bylo to 2:0.

Krátce po polovině první třetiny sice chyboval Tollefsen, a umožnil tak snížit Fleurymu, ovšem Norové dokázali svoji herní i střeleckou převahu ještě do přestávky promítnout opět také do skóre, Holtet zakončil přečíslení dvou na jednoho samostatně a vrátil týmu dvoubrankový náskok.

Ve druhém dějství se nejprve blýskl Huet při dvou obrovských šancích Fredriksena při norské přesilovce a udržel naději na úspěšnou rozlučku s turnajem. Tu navíc ještě přiživil ve vlastním oslabení Meunier, jenž v tomto případě již proti gólmanovi Haugenovi uspěl a snížil. Čtyři minuty nato se ale znovu připomněl Holtet a dorážkou po ledě skrz Huetovy betony zkompletoval v další přesilovce hattrick.

Romand a Meunier mohli v úvodu třetí části přiblížit Francii znovu na dostřel, jenže neuspěli. A když v 53. minutě Holtet přidal svoji čtvrtou trefu, bylo jasné, že Norové o postup určitě nepřijdou. Zbytek zápasu se jen dohrával, přesto mohl ještě navýšit rozdíl ve skóre necelé dvě minuty před koncem Ken Andre Olimb, trestné střílení však neproměnil.

Osmifinálová skupina F (Košice):

Francie - Norsko 2:5 (1:3, 1:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 11. Fleury (Raux, Desrosiers), 32. Meunier (Hecquefeuille, Bellemare) - 4. Skröder (Röymark, Ask), 4. Holtet (K. A. Olimb, Holös),
18. Holtet, 36. Holtet (Skröder, Holös), 53. Holtet (Bonsaksen).
Rozhodčí: Bulanov (Rus.), Jeřábek (ČR) - Hribar (Slovin.), Semjonov (Est.). Vyloučení: 11:4, navíc S. Treille (Francie) 10 min. Využití: 0:2. V oslabení: 1:0. Diváci: 3178.

Sestavy:

Francie: Huet - Auvitu, Besch, Bachet, Hecquefeuille, Moisand, Roussel - Meunier, Bellemare, S. Treille - Tardif, S. Da Costa, T. Da Costa - Romand, B. Henderson, Gras - Fleury, Desrosiers, Raux - Lamperier. Trenér: David Henderson.

Norsko: Haugen - Bonsaksen, Tollefsen, Holös, Ask, E. Koivu, Csiszar, Follestad - Skröder, Röymark, Fredriksen - Spets, Bastiansen, M. Olimb - Hansen, Holtet, K. A. Olimb - Lorentzen, K. Forsberg, Martinsen - Kristiansen. Trenér: Roy Johansen.

Tabulka:

1. Kanada 4 2 2 0 0 20:9 10
2. Švédsko 4 3 0 1 0 16:7 10
3. Norsko 5 2 1 0 2 17:15 8
4. USA 4 2 0 1 1 12:14 7
5. Švýcarsko 4 0 1 1 2 6:9 3
6. Francie 5 0 0 1 4 5:22 1

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud