10. května 2011 • 09:40

Průcha čtvrtfinále stihne, start Havláta nejistý

Autor: čtk, Sport
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO - Až ve středu, v den čtvrtfinálového zápasu na hokejovém mistrovství světa, se rozhodne, zda bude v sestavě českého týmu útočník Martin Havlát, který má problémy s naraženým ramenem. Petr Průcha, jenž také nedohrál pondělní utkání proti Německu, je v pořádku a proti USA bude připraven nastoupit. ČTK o tom informoval tiskový mluvčí reprezentace Jan Černý.



Havlát i Průcha se zranili ve třetí třetině souboje s Německem a po jeho skončení putovali do nemocnice na vyšetření. Průcha odstoupil po zásahu pukem do krku, Havlát si poranil při střetu u mantinelu levé rameno.

Lékař týmu Radomír Holibka po dnešním tréninku prohlásil, že Průcha bude připraven zasáhnout do čtvrtfinále, a šance u Havláta zvýšil z pondělních padesáti na osmdesát procent.

"Petrovi Průchovi jsme včera dali protiotokovou léčbu, protože utrpěl zhmoždění hrtanu, měl dechové potíže a pocit překážky v oblasti dýchacích cest v rámci otoku, který tam nastal," řekl Holibka.

Reprezentační lékař Holibka prohlíží Průchovo zraněníFoto Pavel Mazáč – Sport

"Zaléčili jsme to bezprostředně v šatně, pak jsme s ním odjeli na vyšetření na CT, abychom vyloučili nějakou trhlinu v hrtanu nebo zlomeninu chrupavky v hrtanu. To se všechno vyloučilo."

Dnešní trénink absolvoval Průcha bez potíží. "Měl i ORL vyšetření, to taky dopadlo dobře. Takže má zhmoždění hrtanu a přední části krku. Má tam dneska takovou oděrku a otok měkkých tkání, kývačů hlavy. Jsou docela na ústupu, myslím, že jeho stav bude dobrý," doplnil lékař českého týmu.

Havlát naopak dnešní trénink vynechal. "Utrpěl zhmoždění ramenního kloubu a měl zhmožděný také ramenní sval. Netrénoval, protože to měl bolestivé. Nevěřil tomu," doplnil Holibka.

"Pokud tomu nebude stoprocentně věřit, tak hrát nebude, ale když to bude dobré a domluví se s námi a s trenérem, tak bychom ho nasadili. Není to ani čtyřiadvacet hodin od úrazu a stav se zlepšuje. Bude záležet na něm, z našeho hlediska tam není nic, že by si to mohl zhoršit."

Havlát také večer absolvoval vyšetření v nemocnici. "Dělali jsme mu magnetickou rezonanci, která neprokázala nic závažnějšího než zhmoždění svalu. Má také protiotokovou a protizánětlivou léčbu. Je v péči fyzioterapeuta. Cítí se lépe, pracoval s ním celé dopoledne Michal Truc," doplnil Holibka.

Naplno byl v přípravě také útočník Milan Michálek, který proti Rusku utrpěl po zákroku Jevgenije Arťuchina zhmoždění krční páteře a v pondělí proti Německu nehrál.

"Bolesti páteře ustoupily. Cítí se dobře a dneska ráno přišel, že je zcela bez potíží. Věnoval se mu Michal Truc. Trénoval a říkal, že je to v pohodě," dodal Holibka.

 

Lékař české výpravy Radomír Holibka prohlíží zraněného Havláta
Lékař české výpravy Radomír Holibka prohlíží zraněného Havláta

 

 

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud