10. května 2011 • 11:27

Jsem nejšťastnější na světě, překvapil Hanlon

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
15
TOP VIDEA
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Takřka celý národ se utápí v slzách, trápí se brzkým koncem svých hrdinů. Slovenští hokejisté nepostoupili ani do čtvrtfinále, na domácím šampionátu zklamali. Terčem kritiky se stává zejména kanadský kouč Glen Hanlon, mnozí volají po jeho okamžitém odvolání ze slovenské střídačky.



Výhra nad Dány 4:1 na konečném výsledku Slovenska nic nezměnila. Čtyři porážky v řadě (jedna z nich byla i od českého týmu) znamenají předčasný konec domácího favorita. Ale Glen Hanlon jako by ani nevnímal tu horu kritiky na svou osobu…



„Je mi jasné, jaké jsou reakce, je to součást mojí práce," uvolněně odpovídal novinářům. Jako obvykle nevypadal sklesle, V jeho projevu byla stejná jiskra jako během celého šampionátu. Možná až přehnaná.

Slova o odchodu od slovenské reprezentace si odmítá připustit. "Doufám, že se to nestane. Není to na mně, ale slovenský hokej má úžasnou budoucnost a já jsem oddaný tomu být její součástí," tvrdí.

Slovenští fanoušci po utkáníFoto ČTK

Jenže dosavadní výsledky mluví proti němu. Slováci neprošli základní skupinou, na turnaji porazili jen Slovinsko a Dánsko.

A to Hanlon měl k dispozici prakticky nejsilnější možný tým, který mohl dát dohromady.

"Prohráli jsme vždy jen o jeden gól. Mně se líbilo, jak náš tým hrál. Všichni jsme se tady snažili, jak nejlépe jsme mohli," snaží se omluvit vyřazení Slovenska.

Pravda. Slováci nehráli špatný hokej, každý zápas nechali na ledě všechno. Jenže počítají se výsledky. A ty byly mizerné.

"Je mi jasné, že očekávání celé země byla vysoká. Vím, do čeho jsem šel, zažil jsem to už u běloruské reprezentace. Kdyby se mi tohle stalo před nějakými deseti lety, bylo by to pro mě devastující, teď to ale beru jako součást svého povolání," odmítá si připustit fakt, že velká část národa chce jeho odvolání.

Hanlon dodal, že šampionát bude sledovat i nadále. Hokej miluje a rozhodně na něj nehodlá zanevřít.

"Jsem ten nejšťastnější člověk na světě, protože nemusím platit za lístek a budu moct zápasy sledovat přímo z tribuny. Přál bych si, abychom v těch dalších utkáních hráli my, abych si mohl vychutnávat naše úžasné fanoušky, ale bohužel...," řekl v rozhovoru po závěrečné výhře s Dánskem 4:1.



Zedník se snaží překonat hostujícího gólmana
Zedník se snaží překonat hostujícího gólmana

Vstoupit do diskuse
15

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud