František Suchan
10. května 2011 • 21:00

Američané vědí, jak na Čechy: Musíme je zatlačit!

Vstoupit do diskuse
6
TOP VIDEA
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zatlačit suverénní Čechy. Donutit je bránit, hrát bez puku, otravovat bezchybného gólmana Pavelce. To je plán Američanů před středečním čtvrtfinále na mistrovství světa. Tým USA na šampionátu působí roztodivně, nepřesvědčivě. Ale sebedůvěra mu nechybí. Troufá si i na zatím neporažený soubor kouče Hadamczika.



„Musíme je donutit hrát defenzivně. Mají velkou útočnou sílu, to ale znamená, že ti hráči nejsou šťastní, když musejí bránit. Když budou pod tlakem, můžeme z toho profitovat. Zatlačit je, nutit je k chybám. To je naše cesta k úspěchu,“ vypočítával kouč Scott Gordon.

„Musíme se držet co nejvíc na puku. Protože když ho Češi nebudou mít, nemůžou dát gól,“ přidal obránce Jack Johnson, stříbrný medailista z olympiády ve Vancouveru a jeden z mála zkušených hráčů mladého výběru.


„Jenže naše mládí může být naší výhodou. Máme dobré bruslaře, kluky, kteří jsou schopní lítat po ledě nahoru dolů, dobře útočit i pomáhat obraně,“ přemýšlel trenér Gordon.

„Nejsme třeba tak silní v kombinaci, ale když hrajeme to, co umíme, dostáváme puky za soupeřovy obránce, dokážeme přehrávat každého.“

„Ale ano, jsme outsideři tohoto zápasu, protože máme v týmu i kluky, kteří ještě ani nehráli NHL,“ nezastíral Johnson.

Zklamaní američtí hráči po prohře se Švýcarskem
Zklamaní američtí hráči po prohře se Švýcarskem


On bude mít na starosti bránění českých útočných es. Včetně Jaromíra Jágra, hrající legendy, která sedmnáct let zářila v NHL. „Ještě jsem si tam proti němu stihl zahrát ve své první sezoně. Je to úžasný hokejista, kterého jsme všichni jako malí hltali,“ přiznal klíčový bek Los Angeles. „Ale teď není prostor na to, být z Jágra unešení a mít přehnaný respekt.“

A ještě jeden český hráč by měl Američany strašit. Ondřej Pavelec. Na šampionátu má totiž výtečnou formu. „Je výtečný, to každý vidí. Takže se před něj musíme cpát, musíme mu znepříjemnit výhled, dorážet, tečovat. Ztížit mu práci,“ plánoval Gordon.

Vyjdou Američanům smělé záměry? Utnou velkou jízdu rozparáděných Čechů jako před sedmi lety v Praze? Startuje se dnes od 16.15 a na www.isport.cz poběží jako tradičně komentovaný online přenos.


Vstoupit do diskuse
6

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud