12. května 2011 • 10:34

Jágr uchvátil i NHL. Dá mu smlouvu Pittsburgh?

Autor: jon, mir, zej
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Normálně hokejové mistrovství světa téměř ignorují, v zámoří tenhle turnaj berou jako druhořadou záležitost. Jenže fenomenální výkon Jaromíra Jágra proti americké reprezentaci nadchl i pyšnou NHL. Na oficiálních stránkách soutěže nhl.com českého útočníka vychvalují. A dokonce spekulují o jeho možném návratu do Pittsburghu, kde Jágr rozjel svoji fantastickou kariéru.



JAGR STILL TRICKY! Neboli Jágr stále kouzlí. Tohle čtenářům vyjede, když si zobrazí asi nejsledovanější internetové stránky o NHL.

V zámoří jsou unešeni tím, jakým způsobem devětatřicetiletý střelec rozsekal americkou reprezentaci. Nechápou, co bývalá hvězda jejich soutěže ve svých letech ještě dovede.

"Je neuvěřitelný. Hraje jako dvacetiletý, na ledě létá. Je obrovsky silný," citují chválu Jágrova spoluhráče Milana Michálka, jinak útočníka Ottawy Senators.


Česká osmašedesátka zámořským reportérům názorně předvedla, že pořád umí. A bez problémů stačí i na NHL. Proto se čile spekuluje o jeho možném comebacku do NHL. Už nejen do Montrealu, dokonce i do Pittsburghu!

Mohlo by se oprášit jedenáctileté veleúspěšné spojení Jágra s klubem, které z rozcuchaného mládence udělalo světovou superhvězdu. A kde Jágr hned na začátku slavil dva Stanley Cupy, vyhrál Hartovu trofej a několikrát ovládl bodování NHL.

Ray Shero, generální manažer Pittsburghu, se chystal po včerejším čtvrtfinále osobně předat Jaromíru Jágrovi dopis s pozváním na letní golfový turnaj jakožto oslavu dvacetiletého výročí zisku Stanley Cupu v roce 1991.

JARG STILL TRICKY! Neboli Jágr stále kouzlí. NHL. com na svých stránkách ocenila výkon českého útočníka proti americké reprezentaciFoto Repro: NHL.com


„Když řeknete Penguins, vybaví se vám Lemieux, Crosby a Jágr,“ uvedl Shero den před ostře sledovanou bitvou USA s českým týmem. „Tři dynamičtí hráči, kteří přesně symbolizují naši organizaci.“

„Fanoušci v Pittsburghu mně chtěli pomoct a měli mě rádi, když jsem byl mladší. A měl jsem možnost hrát s tím vůbec nejlepším hráčem v historii, což byl Mario Lemieux. To byla asi ta nejlepší věc, která se mi v životě přihodila,“ říkal Jágr.

Vrátí se do Pittsburghu? Zámořská média spekulují o možném obnovení spojení Jágra a PittsburghuFoto Repro: NHL.com


A právě tato mile volená vyjádření ihned v zákulisí vyvolala ohlas. Zámořští novináři začali spekulovat: Není to tak, že by se mohl velkolepě vrátit do NHL v dresu Penguins?

Tak žhavé to asi nebude. Spíš jde o to, že se přinejmenším veřejně obrousí zjitřený vztah mezi hvězdou a jejím bývalým zaměstnavatelem.

"Každým zápasem zvoní jeho agentovi víc a víc telefonů, ptají se na něj. O nabídky nemá nouzi, jako on neměl nikdy. Tenhle zápas ještě zvedl jeho prestiž i cenu," prozradil Marian Jelínek, v minulosti Jágrův osobní kouč.

Jaromír Jágr se raduje z úvodního gólu do americké sítě
Jaromír Jágr se raduje z úvodního gólu do americké sítě

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud