13. května 2011 • 14:00

Semifinále MS v hokeji: Česko - Švédsko ONLINE očima celebrit

Autor: ČTK, Sport
Vstoupit do diskuse
42
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

KOMENTOVANÝ ONLINE - Stejně jako před rokem se česká hokejová reprezentace v boji o postup do finále mistrovství světa utkala se Švédskem, tentkrát ovšem neúspěšně. Zápas jsme sledovali v naší online reportáži s komentáři známého herce a hokejisty Martina Dejdara a dvou mistrů světa - Viktora Ujčíka a Miloslava Hořavy.



V Bratislavě na sebe narazily celky, jež se na šampionátu mohly pochlubit nejnižším počtem inkasovaných branek a gólmany, kteří kralují statistikám - Ondřejem Pavelcem a Viktorem Fasthem.

"Nebude to jednoduché, ale kluci hrají na šampionátu výborně," věří v úspěch trojnásobný mistr světa Viktor Ujčík. "Předpokládám, že Švédové na nás nastoupí ve stejném stylu, jako Američané. Na to pozor, protože Švédové jsou určitě produktivnějí, mají lepší střelce," upozorňuje vítkovický střelec.

"Taky si určitě dají větší pozor na naši první přesilovkovou lajnu. Věřím ale, že počáteční nápor ustojíme, Ondra Pavelec chytá fakt výborně. Vůbec nejlepší ale bude, je do tlaku v úvodu nepustit, vnutit jim náš styl, naši hru," nabádá Ujčík.

Přímo v Bratislavě bude fandit i Martin Dejdar, který je vášnivým hokejistou a se svým týmem HC Olymp se zúčastňuje nejrůznějších charitativních exhibic.

Martin Dejdar je na ledě jako doma Martin Dejdar je na ledě jako domaFoto Tomáš Vrbenský

"Utkání budu sledovat přímo na stadionu. Pevně věřím, že postoupíme a v neděli pojedu do Bratislavy znovu. Už to mám tak naplánovaný, tak doufám, že mi to kluci nepokazí. Nebo tedy Švédové," usmívá se představitel populárního Ozzáka.

"Švédové budou velmi nepříjemní, ale určitě to není silnější soupeř, než bylo Rusko, Finsko nebo Amerika. Není to mužstvo, ze kterého bychom se měli hroutit. Nebo si zednout na zadek. Je to silné mužstvo, ale ne neporazitelné," věří Dejdar.

"Asi to nebude s nulou, 3:0, 4:0 nebo tak, bude to o gól. Možná i nějaké prodloužení. Ale věřím, že to naše vítězné tažení dotáhneme až do konce," doufá optimisticky jeden ze spolukomentátorů dnešního online přenosu na iSport.cz.

"Čekám podobný zápas jako na loňském mistrovství. Bude to vyrovnané, rozhodnou drobnosti, individuální chyby. Podle mě zápas klidně může jít do prodloužení. Ale našim věřím," říká trenér Miloslav Hořava, další komentátor utkání na iSport.cz.

V české sestavě nebude chybět Patrik Eliáš, který po srážce s Jackem Johnsonem nedohrál čtvrtfinále proti USA. Opět mu ale bude chybět parťák z útoku Martin Havlát, kterého do hry nepustí bolestivě naražené rameno.

V součtu s minulým šampionátem Češi zvítězili na MS již dvanáctkrát za sebou. Švédové zase už pojedenácté v řadě postoupili do semifinále MS.

Češi se se Švédskem utkali v semifinále MS i před rokem, v Kolíně nad Rýnem vyhráli 3:2 po samostatných nájezdech. Prodloužení si přitom pozdější šampioni vynutili až sedm sekund před koncem, kdy na 2:2 vyrovnal při power play Karel Rachůnek.

V druhém semifinále se od 20:15 utkají týmy Finska a Ruska.

Jedno z klíčových rozhodnutí. Alois Hadamczik si už na začátku druhé třetiny při přesilovce pět na tři vzal oddechový čas. Povedlo se, Jaromír Jágr zvýšil na 2:0 a zlomil odpor Američanů
Jedno z klíčových rozhodnutí. Alois Hadamczik si už na začátku druhé třetiny při přesilovce pět na tři vzal oddechový čas. Povedlo se, Jaromír Jágr zvýšil na 2:0 a zlomil odpor Američanů


Čekám podobný zápas jako na loňském mistrovství. Bude to vyrovnané, rozhodnou drobnosti, individuální chyby. Podle mě zápas klidně může jít do prodloužení.
Vstoupit do diskuse
42

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud