13. května 2011 • 10:39

Proti Švédům s Eliášem, ale bez Havláta

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští hokejisté nastoupí v dnešním semifinále mistrovství světa proti Švédsku v sestavě s Patrikem Eliášem, ale bez Martina Havláta. Oba po zranění z minulých zápasů dopoledne před zápasem trénovali, posléze ale tiskový mluvčí týmu Jan Černý novinářům potvrdil, že Havláta do zápasu nepustí zraněné rameno..



Havlát se zranil v pondělním utkání proti Německu, Eliáš nedohrál čtvrtfinálový duel proti USA ve středu.

"Po zákroku bylo tělo trošku bolestivé a ještě je, jsem ale připravený hrát. Nějaké limitace tam budou, ale já doufám, že adrenalin během zápasu zabere," řekl Eliáš novinářům.

Útočník New Jersey se vzpamatovává ze střetu s obráncem Jackem Johnsonem za americkou brankou. "Možná to byl čistý střet, ale bylo to docela pozdě po odehrání puku, který jsem dávno neměl. Člověk to pak nečeká...," vrátil se Eliáš k situaci ze závěru zápasu.

V průběhu turnaje se již několikrát vyjádřil, že se mu podobné situace nelíbí, a hráči, kteří podobným způsobem atakují soupeře, by měli být potrestáni.

Druhá formace by tak aktuálně měla nastoupit ve složení Michael Frolík, Eliáš a Milan Michálek. Původně nejproduktivnější český útok je z pohledu zranění nejohroženější částí sestavy. Zranil se v ní Havlát, Eliáš, Michálek i Petr Průcha.

"Říkal jsem si, že jsem přežil alespoň první dva zápasy, a pak jsme si z toho dělali trochu srandu. Zase až tak vtipné to ale nebylo. Při některých zákrocích jde opravdu o zdraví, ale Milan je v pohodě, já taky a doufám, že i Martin se dá do pořádku," dodal Eliáš.

Semifinálový zápas českého týmu začne v Bratislavě v 16:15.

Zleva Martin Havlát, Patrik Eliáš a Petr Vampola na ranním tréninku před semifinále proti Švédsku
Zleva Martin Havlát, Patrik Eliáš a Petr Vampola na ranním tréninku před semifinále proti Švédsku

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud