13. května 2011 • 19:51

Hadamczik posadil Červenku, rošáda nevyšla

Autor: Martin J. Křížek
Vstoupit do diskuse
21
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trenér české reprezentace poprvé hýbal se sestavou, ale šťastnou ruku neměl. Na led se od půlky semifinálového zápasu proti Švédsku nepodíval Roman Červenka, který se celý turnaj střelecky trápil. Vedle Jágra tak naskočil Petr Vampola, který do té chvíle neodehrál na Slovensku ani minutu. Změny nezabraly, od té chvíle Češi inkasovali ještě čtyřikrát a v neděli si zahrají pouze o bronz.



Na šampionát přijížděl v roli nejlepšího střelce ruské KHL, kde řádil v útoku s Jaromírem Jágrem. Na letošním šampionátu se ovšem Roman Červenka trefil pouze jednou, přesto zůstával v elitní formaci se svým omským spoluhráčem.

Skóroval v prvním utkání proti Lotyšsku, od té doby ovšem sedm zápasů nic. Přitom na nedostatek šancí si tvořivý útočník rozhodně stěžovat nemohl. Každý zápas mu jeho spoluhráči připravili minimálně dvě vhodné příležitosti.

V  útoku společně s Jágrem a Plekancem zůstával ve stínu. Na Červenkovu produktivitu už dokonce kolovalo po českém internetu několik vtípků. V polovině semifinále se Švédy už ale trenéru Hadamczikovi došla trpělivost a Červenku stáhl ze sestavy, ačkoliv dosud dělal změny jen kvůli zraněním.

Na levém křídle elitní formace se nakonec překvapivě usadil Petr Vampola, který se tak dostal na bratislavský led vůbec poprvé. A navíc tento tah připomínal loňský turnaj. Tam se dlouho hledal k Jaromíru Jágrovi vhodný centr a nakonec Češi dohrávali s Jágrem právě vedle Vampoly.

...a slavil o sto šest. Škoda, že hokejistům vedení dlouho nevydrželo.
...a slavil o sto šest. Škoda, že hokejistům vedení dlouho nevydrželo.


Tentokrát ovšem spolupráce dostatečně nezafungovala. Nerozehraný Vampola se proti skvěle hrajícím Švédům hledal a jeho jediným přínosem bylo vyloučení protihráče po zákroku na něj.

„Složení lajn bych neřešil. Všichni hrajou dobře, je víceméně jedno, jak to trenér postaví,“ komentoval v průběhu zápasu pro iSport.cz Miroslav Hořava. Změny ovšem českému týmu nepomohly, první lajna jakoby se od té chvíle z ledu vytratila. Jágr, který ve čtvrtfinále proti USA vstřelil hattrick, se od půlky utkání do šance nedostal.

Češi nakonec prohráli 2:5 a skončila tak jejich dosavadní spanilá jízda bez ztráty bodu. Poslední vystoupení národního týmu sledujte v neděli od 16:00 v utkání o bronz, kde se utká s Ruskem. To v druhém semifinále prohrálo s Finskem 0:3.

Vstoupit do diskuse
21

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud