13. května 2011 • 21:05

Dejdar: Podle Slováků jsme hráli nejlepší hokej

Autor: bke
Vstoupit do diskuse
8
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

OČIMA CELEBRITY - Semifinále se Švédskem sledoval populární český herec Martin Dejdar přímo na stadionu v Bratislavě. Už dopředu plánoval, že vyrazí i na finále. Postupu do boje o zlaté medaile se ale nedočkal.



„Vůbec nelituji, že jsem vyrazil. Atmosféra byla nezapomenutelná. Byl jsem rád, že jsem to zažil na vlastní kůži, protože na mistrovství světa jsem byl poprvé,“ vyprávěl Dejdar, který přímo z tribuny posílal postřehy pro komentovaný online internetových stránek iSport.cz.

Na hráčích bylo vidět velké zklamání, jak to berete vy?
Zklamaný nejsem, protože naši hokejisti nic nevypustili. Naopak tam byla vidět obrovská snaha. Ve třetí třetině se to v první lajně hodně točilo, i z toho bylo vidět, že se naši snažili dělat první i poslední, aby to vyšlo. Bohužel to neklaplo. Holt přišel ten nešťastný třetí gól Švédů a pak ten čtvrtý, no…

Na co narážíte?
Velkým problémem celého mistrovství jsou teda podle mě rozhodčí. Ten čtvrtý gól rozhodně neměl platit, nebyl ani potrestaný faul na Patrika Eliáše. Prostě tohle se mi nelíbilo.


Takže ve vás zůstává pocit křivdy?
Ne, křivda určitě ne. Co rozhodčí řekne, to platí. Ale je ve mně smutek, jak to dopadlo. Naši kluci neměli ani trochu štěstí. Jenže neodrazilo se k nim nic. A jejich střely se kolikrát ani nedostaly ke švédskému gólmanovi. Navíc jsme nechávali dost volný prostor před brankou, ale to jsou takové lajcké řeči člověka, který sedí na tribuně a kouká na to. A tlačí očima a vším možným svoje mužstvo dopředu, aby dalo gól.

Chtěl jste jet na finále, pojedete i na utkání o třetí místo?
Věřím, že bronz uhrajeme, protože pomyslná bramborová medaile je to nejhorší, co se může stát. Ale na ten zápas už do Bratislavy radši nepojedu, protože když jsem se díval doma, tak jsme pokaždé vyhráli.

Co ve vás z mistrovství světa zůstane?
Že čeští hráči a to mužstvo, které nás reprezentovalo, pořád patří mezi nejlepší čtyři týmy světa. A to je dobré. Se všemi, co jsem teď na stadionu mluvil, a byli to hodně Slováci, tak mi říkali, že jsme na mistrovství hráli nejhezčí hokej. A já si to myslím taky.

Co říkáte na výkony Jaromíra Jágra?
To je prostě fantazie. Pokud se ještě chystá příští sezonu do NHL, tak má otevřené dveře, jako je neměl ani před dvaceti lety. Věřím, že by tam byl znovu hvězda.

Smutná Inna Puhajková, přítelkyně Jaromíra Jágra.
Smutná Inna Puhajková, přítelkyně Jaromíra Jágra.

Vstoupit do diskuse
8

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud