15. května 2011 • 05:36

Česko vs. Rusko: Ukažte Arťuchinovi bronz!

Vstoupit do diskuse
21
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

KOMENTOVANÝ ONLINE – Minule vás mydlil, záludně kosil. Teď mu to vraťte. Zacinkejte Arťuchinovi medailí před jeho očima! A dokažte svým fanouškům, že se umíte vypořádat i s těžkotonážním dvoumetrovým ruským kolosem. Smutek stranou, pánové. Už jenom jeden zápas. I bronz má přeci cenu! Dnes od 16 hodin (ČT4) se rozhodne: získají Češi po 13 letech opět třetí místo na šampionátu?

 



Kdo to nemá v živé paměti, asi ani neví, jak se jmenuje. To řádění snad viděl každý Čech. V utkání osmifinálové skupiny mistrovství světa ruský obr Jevgenij Arťuchin úplně mimo hru zákeřně fauloval Milana Michálka, podobně si vedl o něco později při ataku Karla Rachůnka. Oba čeští hráči skončili v šatně, nebyli ve stavu, aby mohli dohrát zápas.

Ten Češi vyhráli 3:2, připravili sborné tvrdou porážku a na konec odmítali podat Arťuchinovi ruku. Za to, jak slabošsky se na ledě choval.

ONLINE
Dnes prožijí oba týmy odvetu. Bitva naštvaných, zklamaných. To je zápas poražených semifinalistů. Tým Aloise Hadamczika v pátek nestačil na Švédy 2:5, rozháraný soubor Vjačeslava Bykova propadl s Finy 0:3.

Být po jejich, nejradši by dnešní setkání zrušili. Rusy nezajímá nic jiného než zlato. A na to samé si v Bratislavě dělali zálusk i Češi, kteří dlouho váleli. Než jim Seveřané srolovali plány.

Zápas osmifinálové skupiny Česko-Rusko 3:2:Jevgenije Arťuchina odvádí rozhodčíFoto ČTK
Když se hvězdný útočník Jaromír Jágr po včerejším odpoledním tréninku trousil útrobami haly, smutně prohlásil: „Mám už 130 kilo jako on. Z toho těžkýho zklamání…“ prohlásil s trpkým úsměvem na adresu Arťuchina a stále živé prohry s Tre kronor.

V tom smutku čeští hráči neměli moc náladu na vymýšlení fint, jimiž by bruslící monstrum zpacifikovali. „Někoho na něj vyloženě nasadit? To by stejně nemělo význam. Na toho musíte jedině hokejkou po hlavě...“ napadlo Jakuba Voráčka jediné řešení.

Vytáhlý útočník ví, že si bude muset dávat pozor, mít oči na stopkách. „Když je na ledě, je to o zdraví. Je třeba mít hlavu nahoře, dávat si pozor a čekat, že rána může přijít kdykoliv,“ popisoval.

Pro Rusy je Arťuchin novým národním hrdinou, naopak pro Čechy nemají pochopení.

Jeden příklad: na Slovensku se ke hře Hadamczikova souboru docela ujalo přirovnání: hokejová Barcelona. Podrážděné Rusy tahle zmínka irituje, je znát, jak jsou na Čechy vysazení. „Pořád padají, nehrají hezký hokej. Válejí se po ledě a žebrají rozhodčí o dvě minuty. Naši kluci z NHL jsou z toho v šoku, něco takového dlouho neviděli. O co jim jde?“ deptá útočníka Alexandra Burmistrova. Sám pak popíchl Čechy svojí originální replikou. „Do Barcelony mají asi tak daleko jako pěšky do Číny…“
Zápas osmifinálové skupiny Česko-Rusko 3:2: Vjačeslav Bykov na tiskové konferenci po zápase s Českem
Zápas osmifinálové skupiny Česko-Rusko 3:2: Vjačeslav Bykov na tiskové konferenci po zápase s Českem

Rusové včera netrénovali, zamkli se na své základně. Zřejmě sbírali poslední zbytky psychických sil. Kdyby dnes padli, doma se na ně svalí obří kritika. A zřejmě i na Alexandra Ovečkina, který týmu nepomohl jediným gólem. Není tou zbraní, která měla soupeře ničit silou atomové bomby. „Snažím se maximálně, cítím se v pohodě, síly jsou, sebevědomí mi nechybí. Ale nejde mi to, nedaří se, puk mi pořád uskakuje,“ zoufá si hokejová superstar.

Ani jemu se dnes do práce moc nechce. „Ale co naděláš? Co změníš? Musíme do toho jít a vzít zavděk každou medailí,“ pověděl.

O značném nasazení Rusů nepochybuje kouč Alois Hadamczik, jenž plánuje vrátit Romana Červenku do první formace. „Rusové udělají všechno pro to, aby uhráli medaili. Stejně jako my. Navíc s námi prohráli už jednou, zápas bude mít velký náboj.“


 

Vstoupit do diskuse
21

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud