15. května 2011 • 17:25

Hattrick! Odepisovaný Červenka s Ruskem zářil

Autor: mjk
Vstoupit do diskuse
9
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO - Byli podceňovaní, ale dokázali, že své místo na ledě si zasloužili. Roman Červenka a Petr Průcha byli v bitvě s Ruskem o bronzové medaile hlavními hvězdami. První jmenovaný dosáhl hattricku, druhému k této metě chyběl pouze jeden zásah. Oba tak pomohli českému týmu důstojně završit úspěšný slovenský šampionát.



Jednoho trenér v polovině posledního zápasu stáhl z ledu, druhý postoupil do sestavy až po zranění jiných. Červenka, kterému se celý turnaj střelecky nedařilo, byl po semifinále velmi rozohněný.

"Myslím si, že naše lajna hraje dobře. Kluci dávají góly, já se sice netrefuju, ale šance jsou. To je pro hráče podstatné. Já věřím, že kdybych hrál pořád, tak tam ten gól spadne," prohlásil tehdy Červenka.

Hadamczik si jeho odhodlání vzal zřejmě s srdci a při záverečném utkání dal nejlepšímu střelci ruské ligy opět šanci. A ten se mu odvděčil královsky, když už ve 36. minutě završil hattrick.

Čeští hokejisté získali na mistrovství světa bronzové medaile
Čeští hokejisté získali na mistrovství světa bronzové medaile

Nejprve otevřel skóre celého zápasu, k čemuž mu pomohla i chyba ruského obránce Tjutina. V 31. minutě pak všem ujel a i s přispěním ruského gólmana strhl vedení na českou stranu.

Třetí gól pak přidal člen elitní formace krásným způsobem, kdy pouze nastavil svou hůl na Plekancovu střílenou přihrávku.

Průcha dokázal dvakrát odpovědět na vedení Rusů a přispěl tak k divoké přestřelce, kterou na bratislavském ledě nakonec lépe zvládli Češi. Po vítězství 7:4 se s turnajem loučí ziskem bronzových medailí.

Vstoupit do diskuse
9

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud