20. května 2011 • 15:56

Bude české MS 2015 v Bratislavě místo Ostravy?

Autor: bko
Vstoupit do diskuse
8
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po organizačním úspěchu v neděli skončeného světového šampionátu v hokeji začínají slovenští pořadatelé přemýšlet, jak dostat hokejovou elitu do Bratislavy co nejrychleji zpět. Světlo světa tak spatřila myšlenka společného mistrovství s Českem, které má už přiklepnuté pořadatelství pro rok 2015. Zamýšlenou Ostravu by jen vyměnila Bratislava.



Takovému řešení by se prý nebránil ani šéf Mezinárodní hokejové federace (IIHF) René Fasel. Další šampionát, na který by měli "právo" Slováci, by se pak zase pořádal společně. Světová elita by tak do obou zemí zavítala dvakrát častěji.

Podobně to teď zkouší Švédové s Finy, kteří budou pořádat dohromady dva šampionáty za sebou. Budou tak mít jistotu, že domácí tým minimálně do semifinále bude hrát před domácím publikem.

"Je to dobrý nápad, zatím jsme o něm ale na oficiální úrovni nedebatovali," nechal se slyšet šéf českého hokejového svazu Tomáš Král.

"Pan Fasel o společné kandidatuře sice mluvil, ale podle mě je to zatím nereálné," krotí vyhlídky šéf organizačního výboru slovenského šampionátu Igor Němeček, ale na druhou stranu si to dovede dobře představit.

"I když nás zatím v této záležitosti nikdo neoslovil, rozhodně je to zajímavá myšlenka. Brzy uvidíme," cituje Němečka cas.sk.

Slovenští fanoušci
Slovenští fanoušci

Vstoupit do diskuse
8

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud