5. dubna 2012 • 12:59

Repre posílí Pavelec s Plekancem, Nedvěd se připojí v úterý

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Prvními potvrzenými posilami hokejové reprezentace pro mistrovství světa z NHL jsou brankář Ondřej Pavelec z Winnipegu a útočník Tomáš Plekanec z Montrealu. K týmu se v přípravě na vrchol sezony ve Švédsku a Finsku připojí v brzké době i zkušený útočník Petr Nedvěd z Liberce.



Winnipeg s Montrealem se nedostaly do play off a reprezentační kouč Alois Hadamczik tak mohl začít obvolávat hráče, kteří projevili zájem se šampionátu zúčastnit.

"Včera večer jsem mluvil s Plekancem, do tréninku se připojí v Praze na srazu v pondělí (16. dubna) před utkáním se Slovenskem," řekl po dnešním tréninku v Praze Hadamczik novinářům.

Podobná bude situace zřejmě i u Pavelce. "Říkal, že jakmile skončí soutěž, tak za dva dny jede domů," uvedl Hadamczik na adresu gólmana, který byl na minulém šampionátu týmovou jedničkou.

Po vyřazení v semifinále extraligového play off už uzavřel klubovou sezonu liberecký kapitán Nedvěd. Čtyřicetiletý hráč, který se v průběhu ročníku vrátil do české reprezentace po dlouhých 15 letech, by měl být u týmu ze zmiňovaných posil nejdříve.

"Mluvil jsem s ním, připojí se v úterý v Českých Budějovicích. Má velkou chuť hrát a vyhrávat," uvedl Hadamczik.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud