11. dubna 2012 • 10:33

Hokejisty Slovenska posílí na MS z NHL Jurčina a Sekera

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

První posily z NHL získali pro mistrovství světa v Helsinkách hokejisté Slovenska. Český trenér Vladimír Vůjtek starší může počítat s obránci Milanem Jurčinou z New Yorku Islanders a Andrejem Sekerou z Buffala.



Do přípravy se v posledním týdnu před šampionátem zapojí také útočník Tomáš Tatar, který působí na farmě Detroitu v Grand Rapids v nižší AHL. Naopak forvarda Richarda Pánika Tampa Bay neuvolní ze záložního týmu v Norfoku, který bude hrát play off.

Jurčina se Sekerou by se měli zapojit do přípravy slovenského týmu příští týden v Bratislavě. Vůjtkův výběr se následně ve středu v pražské O2 aréně a v pátek ve slovenské metropoli utká v duelech Euro Hockey Challenge s Českou republikou.

Ještě předtím v tomto týdnu v pátek a v sobotu nastoupí v Jaroslavli proti Rusku. Při těchto zápasech uctí aktéři památku tragicky zesnulých hokejistů jaroslavského Lokomotivu.

Stejně tak tomu bude i při duelu s Českem v Bratislavě. Při leteckém neštěstí přišli o život spolu s celým mužstvem Slovák Pavol Demitra i Češi Jan Marek, Karel Rachůnek a Josef Vašíček.

V přípravě na šampionát má Vůjtek aktuálně třiadvacet hráčů včetně sedmi krajánků z české extraligy. Nově se připojil útočník Milan Bartovič z Liberce, už předtím byli v kádru brankář Peter Hamerlík z Třince, obránci Peter Mikuš s Reném Vydareným z Českých Budějovic, Michal Sersen ze Sparty a útočníci Mario Bližňák z pražské Sparty a Marek Hovorka z Kladna.

Aktuální výběr hokejistů Slovenska v přípravě na MS:
Brankáři: Peter Hamerlík (Třinec/ČR), Július Hudáček (Södertälje/Švéd.), Ján Laco (Lev Poprad/KHL),

obránci: Peter Mikuš, René Vydarený (oba České Budějovice/ČR), Ivan Baranka (Spartak Moskva/KHL), Vladimír Mihálik (Timra/Švéd.), Richard Stehlík (Atlant Mytišči/KHL), Michal Sersen (Sparta Praha/ČR), Tomáš Starosta (Chanty-Mansijsk/KHL), Kristián Kudroč (Ässät Pori/Fin.),

útočníci: Patrik Lušňák (Skalica), Ján Sýkora (Banská Bystrica), Milan Bartovič (Liberec/ČR), Mario Bližňák (Sparta Praha/ČR), Martin Cibák (Nižněkamsk/KHL), Marcel Hossa (Dinamo Riga/KHL), Marek Hovorka (Kladno/ČR), Milan Kytnár (Hämeenlinna/Fin.), Juraj Mikúš (TPS Turku/Fin.), Štefan Ružička (Spartak Moskva/KHL), Tomáš Surový (CSKA Moskva/KHL), Rastislav Špirko (Lev Poprad/KHL), Branko Radivojevič (Atlant Mytišči/KHL)

Vstoupit do diskuse
2

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud