11. dubna 2012 • 19:19

Gólman Pavelec na MS nepojede, podřídil se rozhodnutí klubu

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Brankář Ondřej Pavelec se na mistrovství světa ve Švédsku a ve Finsku v dresu českého hokejové reprezentace nepředstaví. Vyslyšel přání vedení Winnipegu, které si jeho účast na turnaji po náročné sezoně nepřálo. Trenér Alois Hadamczik tak s předpokládanou brankářskou jedničkou, která se loni v Bratislavě podílela na zisku bronzu, počítat nemůže.



"V klubu mi řekli, že si to nepřejí. Že mám za sebou dlouhou sezonu a před sebou nějakou budoucnost v klubu. Jsem tady pořád pod smlouvou, pořád na mě mají práva a místní manažer je můj boss,“ vysvětlil Pavelec v rozhovoru pro deník Sport.

Čtyřiadvacetiletému Pavelcovi končí po této sezoně smlouva s ročním příjmem 1,3 milionu dolarů a bude jako chráněný volný hráč s Jets jednat o nové.

"Winnipeg je můj zaměstnavatel a majitel s manažerem řekli, že si nepřejí, abych jel. Já jsem pořád pod smlouvou a jedná se i o mojí budoucnost v NHL. Takže jsem se rozhodl na MS nejet," doplnil kladenský odchovanec.

Ač bylo rozhodování pro českou jedničku z loňského šampionátu na Slovensku složité, nakonec přání klubových šéfů vyslyšel.

"Já na mistrovství vždycky vyrazil moc rád, vždycky jsem rád reprezentoval, ale teď to nejde. A na druhou stranu, není to konec světa. Život jde dál, navíc kvalitních gólmanů máme hodně," věří Pavelec.

Pozice gólmanské jedničky na turnaji ve Finsku a Švédsku nejspíš připadne někomu z trojice Štěpánek, Kovář, Pöpperle.

Již dříve bylo jasno o neúčasti Tomáše Vokouna, který má navíc zdravotní potíže a jeho Washington čeká první kolo play off proti Bostonu. V Capitals působí také další český gólman Michal Neuvirth, jehož také trápí zranění a není jisté, zda do série zasáhne.

Mezi hráče, kteří definitivně odmítli účast na turnaji, se zařadil také obránce Tomáš Kaberle z Montrealu. Chce se věnovat rodině. "Ani ne před měsícem se mi narodil syn a já ho ještě pořádně neviděl," řekl Kaberle serveru idnes.cz.

Vstoupit do diskuse
2

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud