16. dubna 2012 • 19:10

Plekanec se připojil k nároďáku. Roli hvězdy odmítám, říká útočník

Autor: mjk
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Největší hvězda dorazila. Do přípravy hokejové reprezentace před mistrovstvím světa se připojil i Tomáš Plekanec. Jeho Montrealu se sezona opět nepovedla a jedna z opor loňského šampionátu si chce spravit chuť v národním dresu. Na rozdíl od gólmana Pavelce ho klub pustil bez problémů. „Tam je to v rozkladu, ani nemáme manažera, neměl mi kdo zabránit,“ usmíval se devětadvacetiletý centr před pondělním tréninkem v pražské O2 areně.



Co se úspěchů týče, může hovořit o smůle. S juniorskou reprezentací sice získal před 11 lety titul světových šampionů, v seniorské reprezentaci však na zlato čeká.

A neměl k němu daleko. Na mistrovství byl povolán poprvé v roce 2006, tedy rok po triumfu ve Vídni. Od té doby oddaně přijížděl rok co rok, ale o pět let později ho zlaté Německo opět minulo.

Loni už byl zpět a v prvním útoku na křídle s Jaromírem Jágrem táhl českou ofenzivu. „Tomáš je pro nás navíc platný hráč také do oslabení,“ pochvaloval si jeho příjezd trenér národního týmu Alois Hadamczik.

Jágr letos určitě nepřijede, a tak se hlavní pozornost strhává k mladšímu z kladenských rodáků. „Roli hvězdy nebo nějakého tahouna si nepřipouštím. Je tu přes dvacet dalších hráčů, a pokud chceme něco dokázat, musíme hrát skvěle všichni,“ odmítá pozici superstar. „Na ledě pak bude úplně jedno, kdo je za hvězdu.“

Oproti původním plánům nastoupí Plekanec už ve středečním zápase v Praze proti Slovensku. Naopak vynechá páteční odvetu v Bratislavě, kde by už měla být k dispozici další zámořská posila Tomáš Vincour.

Jeho manželce Lucii Plekancové-Vondráčkové se v prosinci loňského roku narodil syn Matyáš a tak si zkušený reprezentant zvyká i na roli otce. „Dělám všechno, přebaluju, krmím,“ chlubí se manžel populární zpěvačky. „Často jsem s týmem na tripech, tak když už jsem doma, snažím se pomáhat s čím můžu.“

Šťastní rodiče se v posledním roce stali pro tuzemské novináře jedním z nejvyhledávanějších párů. Hokejista se v kanadské metropoli pozornosti nevyhnul a zvyká si prý i tady. „Neřeším to. Teď nás sice naháněli po Praze, kam půjdeme na večeři, ale když je to baví…“

Plekanec na pondělním tréninku oblékl společně s Petrem Tenkrátem a Jiřím Tlustým bílý dres. Právě s těmito křídly by se měl ve středu postavit na úvodní buly.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud