17. dubna 2012 • 16:37

Plekanec si přidává, zkouší to na beku. A „zastřelil“ Tlustého

Autor: fan
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je největší postavou současného českého týmu pro mistrovství světa, vyhledávanou osobností, na hvězdné manýry ale Tomáše Plekance neužije. Naopak. Po úterním dopoledním tréninku národního týmu v O2 Areně si útočník Montrealu ještě dlouho přidával na hřišti s mladými kolegy. Cvičil si pozici beka, na níž bude zaskakovat při přesilovkách.



„Ještě máme led?“ houkl Tomáš Plekanec směrem k realizačnímu týmu reprezentace, když končil úterní hodinu a půl dlouhý trénink. Hřiště bylo volné, nemusel spěchat.

Takže zatímco většina spoluhráčů se postupně trousila do kabiny, on si naházel puky do rohu a domluvil se se zlínským mladíkem Petrem Holíkem, aby mu přihrával na střelu. Před branku kvůli tečování postavil Jiřího Tlustého, druhou posilu z NHL.

A kmital. Sem a tam, zkoušel zakončení od modré čáry. Na pozici beka totiž bude dirigovat přesilovky národního mužstva, podobně jako v sezoně v Montrealu.

„Zkoušel jsem si to, protože je potřeba zase si zvyknout na jiné pohyby. Od modré člověk přece jen vidí led jinak, je to jiný rozhled, než má útočník třeba z brankové čáry. Chvíli mi bude trvat, než si přivyknu,“ vysvětloval Plekanec, když po dlouhých minutách a dobrých dvou desítkách ran i on z ledu slezl.

Že by pálil nějak přesně, to se ovšem říct nedalo. „Ty z patnácti trefíš jednu,“ křičel na něj Tlustý, jemuž létaly puky často kolem hlavy, než schytal pořádnou pecku do nohou. „Ta byla výchovná,“ smál se Plekanec. Jeho kladenský kamarád ovšem od té chvíle radši sledoval další střelcovy pokusy z bezpečí od mantinelu…

Manžel Lucie Vondráčkové pak po protažené přípravě opět poznal, že v Česku je díky své partnerce středem zájmu i z jiného důvodu, než je sportovní kariéra. Už na něj čekala redaktorka z TV Prima, nad jejímž zamýšleným tématem rozhovoru se útočník pořádně ošíval, chtěl se bavit jen o hokeji.

Tomáš Plekanec si přidává na tréninku a odpovídá na dotazy reportérky TV Prima
Video se připravuje ...

„Máme špatnýho tiskovýho mluvčího, špatně to domluvil,“ vtipkoval směrem k PR manažerovi národního týmu Zdeňku Zikmundovi. Nakonec na několik dotazů odpověděl.

Co je podstatné pro hokejové fanoušky: Plekanec oproti původním plánům odehraje středeční zápas proti Slovensku. „Hodně se těším, chci mít dobrý zápas. Na domácím ledě jsem za reprezentaci nastoupil snad jen jednou, kdysi s Finy. O to víc mě to láká,“ plánoval.

Odpočinek a volno na defintivní srovnání organismu po víkendovém příletu ze zámoří dostane až koncem týdne, do Bratislavy na páteční odvetu nevyrazí.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud